субота, 01 липня 2017 05:28

5 спецій, які допоможуть схуднути

5 спецій, які допоможуть схуднути
Спеції пришвидшують обмін речовин. Фото: Medvoice.ru

Дієтологи визначили, що спеції можуть позитивно впливати на процес схуднення. Звичні приправи роблять страви смачними і прискорюють метаболізм.

Кориця
Кориця пришвидшує обмін вуглеводів. Чверть чайної ложки меленої кориці розганяє обмінний процес у 20 разів. Аромат спеції створює враження ситості, повідомив moirebenok.ua.

Каєнський або пекучий перець
Ці спеції пришвидчують обмін речовин на 25%. А чорний перець руйнує жирові клітини, сприяє роботі нервової системи та головного мозоку.

Куркума
Речовина куркумін, яка міститься в приправі, покращує травлення та перешкоджає накопиченню жира. Крім того, куркума активізує метаболізм та є антиоксидантом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин їсти більше бобових

Імбир
Якщо зайва вага з'явилася через зашлакованість організму, необхідно вживати імбир. Спеція прибирає з сосудів холестеринові бляшки і знижує рівень холестерину. Завдяки цьому відновлюється обмін речовин. Також імбир допомагає позбутися відчуття голоду.

Кардамон
Кардамон чудово долає депресивний стан. Якщо проблеми з вагою виникли через "заїдання" депресії, треба додавати до страв цю приправу. Також кардамон здатен спалювати жир.

Очистити організм можуть допомогти овочі. Капуста, буряк, цибуля покращують травлення і виводять токсини. Яблуко очищує від металів, а оливкова олія позбавляє від холестерину.

Зараз ви читаєте новину «5 спецій, які допоможуть схуднути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі