четвер, 23 квітня 2009 17:40

Жінки кодуються від алкоголізму в два етапи

  Джазова співачка Еммі Вайнхаус страждає на алкогольну залежність. Вона також хворіє на анорексію. Примусове лікування від алкоголізму жінка пройшла позаторік
Джазова співачка Еммі Вайнхаус страждає на алкогольну залежність. Вона також хворіє на анорексію. Примусове лікування від алкоголізму жінка пройшла позаторік

Киянка Марина, 35 років, працює продавцем в одному з кіосків біля cтоличного метро Святошино. Невисока чорнявка відмовляється фотографуватися. Марина лікується від алкогольної залежності.

— Самотужки можу не пити днів чотири. А в компанії відмовитися від чарки немає сили, — зізнається Марина. — Запоїв у мене нема, на ранок голова не болить, але ж так постійно не можна.

Розповідає, що пити почала на роботі в кіоску. Влаштувалася туди два роки тому взимку.

— Обігрівач слабенький, узимку й дві кофти не зігравають. Сусідки навчили пити каву з коньяком, а потім на горілку перейшли. На морозі алкоголь швидко вивітрюється. До літа з дівчатами здружилися сім"ями, раз на тиждень зустрічаємося в когось удома, випиваємо.

Марина вирішила закодуватися. Лікарі стверджують, що за рік здоров"я жінки відновиться.

Під час кодування психолог блокує в мозку людини центр, який відповідає за бажання випити. Сеанс проводять зранку, ніч перед ним бажано спати не більш ніж 3 год. Кодуються на термін від місяця до року.

— У Марини вже сформувалася залежність, — пояснює Микола Кучин, 49 років, директор київського медично-психологічного центру "Довіра".

Розповідає, що 90% людей вживають алкоголь. Не п"ють лише хворі люди та принципові тверезники. Однак алкоголіками стають не всі.

Шкіра сіріє переважно від цигарок

— Алкоголіки не працюють, хронічно хворі багатьма недугами, ведуть аморальний спосіб життя. Їх лікувати немає сенсу, спочатку потрібно соціально реабілітувати. Такими хворими займаються лише в стаціонарах, — розповідає Микола Андрійович. — Ми лікуємо залежність від алкоголю. На неї страждають люди, що п"ють раз на тиждень, після зарплати, на свята.

Обличчя в алкогольно залежного стає запухлим, набряклим. А шкіра сіріє переважно від цигарок.

— Першою страждає печінка, яка розщеплює алкоголь. Далі здають шлунок і тонкий кишечник. З"являються виразки, геморой. Через підвищений тиск виникають інсульти й інфаркти.

Додає, що жінки швидше розуміють, що залежні від алкоголю. Чоловіки більше схильні звинувачувати рідних, що ті перебільшують проблему.

— Жінки швидше приходять, але лікуються довше. За півроку після основного курсу їм потрібен допоміжний. Чоловікам вистачає одного.

Проте на контролі в медиків люди з такою залежністю будуть все життя. Кодування допомагає лише на час закодування. Далі людина повинна знайти в собі сили відмовитися від алкоголю.

— Я кажу своїм пацієнтам: як тільки почав снитися алкоголь — зразу до нас. Тоді зривів не буде.

Зараз ви читаєте новину «Жінки кодуються від алкоголізму в два етапи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі