середа, 27 липня 2011 07:15

Загрубілу шкіру обгризають риби

Автор: фото з сайта www.google.com.ua
  Рибки гарра руфа за півгодини очищають відмерлі часточки шкіри на ногах. У десятилітровій ємності їх має бути не менше 200. Рибки схожі на тюльку, сіруваті й довгасті
Рибки гарра руфа за півгодини очищають відмерлі часточки шкіри на ногах. У десятилітровій ємності їх має бути не менше 200. Рибки схожі на тюльку, сіруваті й довгасті

Киянка Євгенія Редько, 24 роки, зробила пілінг рук живими рибками гарра руфа. Вони харчуються відмерлими частинами шкіри, не травмують її.

— Я опускала руки у скляний резервуар із теплою мінеральною водою. Риби обліпили мені руки й обгризали шкіру півгодини. Не болить, хіба трохи лоскітно, — каже Євгенія.

Процедура коштує 819 грн. Пілінг ступень дорожчий. У суму входить післяпілінговий манікюр та покриття нігтів лаком у французькому стилі. Риб використовують у салонах. Купити резервуар із гарра руфа додому коштує 10–15 тис. грн.

— На 10 літрів води треба запускати приблизно 200 рибок, — розповідає продавець 28-річний Володимир Борохта. — Одна риба обійдеться від 20 гривень. Залежить від розміру. Виростає до 15 сантиметрів завдовжки. Вони сіруваті й довгасті, наче тюлька.

В Україну гарра руфа везуть літаком із Туреччини близько 3 год., із Таїланду — 10. Улітку в контейнер для транспортування риб закачують кисень, щоб від спеки не задихнулися.

— За місяць буває одне-два замовлення. В Україні це тільки починає з'являтися. За кордоном пропонують чистку всього тіла. Риби знімають відмерлу шкіру і роблять масаж.

У Великій Британії пілінг рибами можна зробити безкоштовно у торговельному центрі. Киянка Ольга Лебідь, 25 років, під час подорожі бачила, як посеред магазину четверо чоловіків опускали ноги в резервуар із водою.

— Сміялися. Напевно, їм було лоскотно. Для дезінфекції там встановлюють систему фільтрації води й обробляють ультрафіолетом.

Зараз ви читаєте новину «Загрубілу шкіру обгризають риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі