вівторок, 07 липня 2009 17:45

Сеанси в шахті з морською сіллю знижують тиск

Сеанси в шахті з морською сіллю знижують тиск

Лікувальна галокамера на 15 місць працює у дитячому санаторно-оздоровчому комплексі "Електронік-Рівне", що в селі Олександрія Рівненського району. Тут можуть лікуватися й дорослі. Сеанс на 40 хв. коштує 25 грн.

Із Криму привезли в табір 18 т кристалічної солі. Інтер"єр галокамери нагадує печеру зі сталактитами. Стіни та стеля викладені з пресованих соляних цеглин. Площа камери — 23 кв. м.

— Для оздоровлення дітей ми обрали йодовану морську сіль. Для лікувальних процедур вона підходить краще, ніж та, що добувають у Солотвинських шахтах, — каже директор табору Володимир Гершун. — Перебування в галокамері впливає на весь організм — знижується тиск, підвищується імунітет, поліпшуються кровообіг та сон. Допомагає при хронічних хворобах дихальних шляхів, дерматитах.

Усередині є 15 ліжок. Пацієнт лягає на кушетку, медсестра вмикає запис  шуму прибою або спокійну музику. Повний курс передбачає 15 процедур.

— Дуже зручно, що соляна шахта з"явилася в "Електроніку", що за 20 хвилин від Рівного, — радіє рівнянка Анастасія Кротюк, 42 роки. — Маю хронічний бронхіт і раніше для профілактики їздила до галокамери в райцентр Радивилів. Треба було дві з половиною години добиратися електричкою. Є ще одна галокамера в санаторії "Червона калина" в селі Жобрин, але там використовують солотвинську сіль, а не морську.

Зараз ви читаєте новину «Сеанси в шахті з морською сіллю знижують тиск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі