четвер, 23 лютого 2006 19:15

Лікарі тренуються боротися з пташиним грипом

У грудні минулого року в Криму через пташиний грип знищили 170 тис. голів свійської птиці. Зараз МОЗ та МНС готуються до нових спалахів. Очікується, що вони почнуться з весняною міграцією диких птахів. На думку фахівців, найбільш ризикує південь України, а також Чернівецька область.

— Україна вже має досвід боротьби з пташиним грипом, — розповідає головний державний санітарний лікар СергійБережнов, 56 років. — Минулого року карантин та обстеження людей допомогли локалізувати ситуацію. Мінімізувавши контакт людини з вірусом, ми зможемо уникнути епідемії.

Щоб запобігти небезпеці, чиновники розробили низку заходів: моніторинг ситуації в Україні та світі, оновлення українських лабораторій, де тестуватимуть зразки з хворих птахів, та підготовка лікарів до прийняття людей, уражених інфекцією. А фахівці МНС та медики проводитимуть тренування: як мають діяти люди, якщо на підприємстві (школі, дитсадку) виявлено хворого на пташиний грип.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі тренуються боротися з пташиним грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі