пʼятниця, 22 липня 2011 00:00

Для схуднення стегна масажують щіткою

Автор: фото з сайта www.sphotos.ak.fbcdn.net
  Для схуднення однієї дієти замало. Щоб спалювався жир, м’язи повинні працювати. Слід ходити щонайменше півгодини на день
Для схуднення однієї дієти замало. Щоб спалювався жир, м’язи повинні працювати. Слід ходити щонайменше півгодини на день

27-річна киянка Анна Степанова сіла на дієту задля поїздки на Мальдіви з нареченим. Хотіла виглядати стрункою в купальнику.

— Я завжди потерпала від зайвої ваги. Ще у школі важила 80 кілограмів при зрості 160 сантиметрів. Однокласники з мене глузували, — згадує. — Коли все допекло, сама собі розробила програму схуднення. Повністю виключила з раціону солодке та мучне. Це було нелегко, бо мама переконувала, що я мила пампушечка, і спокушала мене домашньою випічкою. Не вживала напівфабрикатів, майонезу, майже не підсолювала їжі. Сіль затримує рідину в організмі, а з нею і вагу. Записалася на фітнес. Після тренувань випивала пляшку мінеральної води і на 5 хвилин сідала на лавку. З мене просто текло. Лише потім ішла в душ.

За чотири місяці Анна Степанова схудла на 20 кг.

— Записалася на антицелюлітні масажі. На вихідних ходжу в басейн. Загалом більше рухаюся.

Столичний дієтолог Василь Клименко, 42 роки, каже: аби схуднути, не потрібно вигадувати неймовірних дієт. Досить правильно харчуватися.

— Більшу увагу приділіть овочам, у будь-якому вигляді, фруктам та злакам. Вибирайте нежирні сорти м'яса, краще птицю. Їжте рибу три рази на тиждень, а то й частіше. Намагайтеся її не смажити, а варити, пекти чи тушити. Відмовтеся від жирного, копченого, мучного. Макарони можна лише з твердих сортів пшениці. Солодке замініть масою з кураги, чорносливу, ізюму, горіхів та меду. Усе змішайте у блендері. Виходить і смачно, і корисно.

Лікар радить не захоплюватися швидкими дієтами. Після них так само стрімко набирають вагу.

— Організм повертає собі дуже швидко розтрачений жир, та ще й додає кілограм-другий зверху. Щоб цього не сталося, раджу не кидатися на першу-ліпшу дієту. Краще розробити індивідуальну. Також раджу худнути не за три доби, а щонайменше три–п'ять місяців. Тоді результат буде стабільний і вага не повернеться так скоро.

Перед початком дієти хоча б два дні слід їсти легку їжу, не переїдати. В останній вечір випити склянку свіжовичавленого соку.

— Їжте продукти, багаті на протеїн. Тоді тіло буде пружне, не мучитиме відчуття голоду. Також в організм має надходити достатньо цинку, — щонайменше 15 міліграмів на день. Його найбільше в устрицях, печінці, злакових проростках.

Для схуднення однієї дієти замало. Щоб спалювався жир, м'язи повинні працювати. Слід ходити щонайменше півгодини на день.

— Робіть хоч би найпростішу зарядку. Хочете, щоб схуднули стегна, масажуйте їх від низу до верху жорсткою щіткою або просто руками. Масаж посилить приплив крові, і жирові клітини будуть згоряти активніше.

Зараз ви читаєте новину «Для схуднення стегна масажують щіткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі