понеділок, 24 липня 2017 05:50

Білкові дієти за місяць "садять" нирки

Автор: www.medgid.net
  Ниркова недостатність може призвести до гемодіалізу — штучної нирки. Це апарат, що замість нирки тричі на тиждень в лікарні чистить кров
Ниркова недостатність може призвести до гемодіалізу — штучної нирки. Це апарат, що замість нирки тричі на тиждень в лікарні чистить кров

— Вичитала в журналі, мало не всі американські зірки худнуть за дієтою Дюкана. Я після пологів набрала зайвих 15 кілограмів. Ніяк не могла їх позбутися. Як сіла на цю дієту, за днів 10 почало тягнути нирки, — каже 31-річна Маргарита Усик із Житомира.

— Вони нили постійно, що б я не робила — стояла біля плити, лежала на ліжку. Ледь чоловіка не вмовила змінити матрац. Думала, в ньому проблема. Свекруха змусила піти до терапевта, щоб не було якоїсь біди. Той сказав, добре, що не тягнула й далі не знущалася над своїм організмом. Якщо їсти одні білки, вони його отруюють. На тиждень сказав виключити м'ясо й рибу взагалі з раціону, а потім вводити їх поступово.

Кремлівська дієта, Дюкана, Адкінса — вимагає вживання багато білкової їжі. Від цього розвивається ниркова недостатність.

— З усіх продуктів харчування, білки є найбільш отруйними. Колись декабристів у тюрмах садили на білкову дієту, й вони помирали за місяць, — каже дієтолог 53-річний Борис Скачко з Києва. — Достатньо їсти м'ясо, рибу, а решту продуктів виключити з раціону, і через три тижні заробите ниркову недостатність. Її вилікувати важко. Може призвести до гемодіалізу — штучної нирки. Це такий апарат, що замість нирки тричі на тиждень в лікарні чистить кров.

При нирковій недостатності людину мучать головні болі, болі в суглобах, з'являється неприємний запах з рота та всього тіла. У жінок загострюється мастопатія — розростання пухлин у грудях, у чоловіків — простатит.

— Суглоби болять через білкові токсини. Якщо ті не можуть вийти, то накопичуються в організмі.

Що більше потрапляє білка в організм, то міцнішими мають бути нирки, щоб устигати виводити його. Може наступити білкове отруєння.

— Щоб не мати таких наслідків, білкових дієт треба уникати. Краще обмежити вживання солодощів, борошняних, копчених і жирних продуктів. Якщо ниркова недостатність наступила, пацієнту забороняють вживання білків і солі. Призначають вітаміни, залізовмісні препарати для поліпшення гемоглобіну. А також ті, що прискорюють виведення з організму токсичних речовин.

Відновлення нирок може зайняти близько півроку.

Зараз ви читаєте новину «Білкові дієти за місяць "садять" нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі