понеділок, 11 березня 2013 12:04

Щоб повернути чоловіка в сім'ю, треба змінити зачіску і записатись у спортзал

Щоб повернути чоловіка в сім'ю, треба змінити зачіску і записатись у спортзал
Фото: lady.tochka.net

Якщо запідозрили коханих у зраді, не впадайте в істерику. Так радить читачам Gazeta.ua столична психолог Олександра Юдіна.

"Якщо відчуваєте, що чоловік чи дружина до вас охололи, спробуйте поговорити з ними відверто, - радить Олександра Миколаївна. - Підозрюєте у зраді, наведіть свої аргументи і попросіть у чоловіка чи дружини пояснення. Звертайте увагу на жести вашої половинки. Як правило, людина, яка бреше, почне заговорюватися, часто жестикулювати і навіть лаятися".

За спостереженням психолога, якщо один з членів подружжя пішов на зраду, у цьому винні обоє - і чоловік, і дружина.

"Якщо зумієте простити і дати своїй половинці другий шанс, прощайте. Але розберіться у корені проблеми. Може, чоловік втратив до вас інтерес, бо ви погладшали і перестали доглядати за собою. За прибиранням квартири, приготуванням їжі, пранням білизни і вихованням дитини, жінки часто забувають про себе. Почніть приділяти більше уваги собі, як це успішно робили до весілля чи народження дитини. Запишіться у басейн і фітнес-центр, сядьте на дієту, сходіть у салон краси. Може, час змінити зачіску чи макіяж, підтягнути обвислі стегна чи підкачати живіт, замінити старий довгий халат на коротенький, освіжити гардероб".

Через 5-7 років шлюбу кожне третє подружжя стикається з проблемою: нема про що навіть поговорити.

"Насправді, так подружжя переживає першу сімейну кризу, - зауважує психолог. - Достатньо просто разом переглянути фільм, обмінятися новинами на роботі, влаштувати пікнік на природі чи романтичну вечерю у ресторані. Не бійтеся бути вигадливими. Зміна інтер'єру вдома теж може піти на користь. Заплануйте ремонт чи просто візьміть одночасно з чоловіком відпустку на тиждень і втечіть обоє від усіх у Єгипет. Такі незаплановані подорожі часто стають для сімей рятівним колом".

Психолог не радить шукати вихід із ситуації у народженні другої дитини.

"Як правило, для цього навпаки потрібно, аби сім'я була як ніколи раніше згуртованою. Така новина не повинна застати чоловіка, який уже готовий піти з сім'ї, зненацька. Якщо це й стримає його на півроку-рік, то точно не зробить щасливою вас", - запевняє психолог.

Зараз ви читаєте новину «Щоб повернути чоловіка в сім'ю, треба змінити зачіску і записатись у спортзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі