четвер, 07 березня 2013 16:42

Як вибрати квіти для подарунка?

Як вибрати квіти для подарунка?
Фото: modna.ua

Кожна квітка несе у собі прихований зміст. Підібравши неправильно квіти, жінку можна образити, вважає столичний флорист компанії "Фловерсфешн" Андрій Барковський. Він допомагає  своїм клієнтам підбирати квіти та оформлює букети.

- Звісно, не кожна жінка чи дівчина вникає у символіку квітів, проте це не означає, що для подарунку годяться всі види та сорти цих рослин.

Найпопулярнішою квіткою для жінок є троянда. Кому її за правилами етикету можна дарувати? Який зміст у собі несе ця квітка?

- Їх можна дарувати всім - і коханим, і керівникам, і викладачам. А взагалі троянда – це символ кохання та краси, пристрасті та невимовних  почуттів.  Однак, незважаючи на цю символіку, з трояндами, як і з іншими квітами, потрібно бути обережним, адже зміст, закладений у цій рослині, залежить і від її кольору. Наприклад, темно-червоні або бордові троянди вказують на красу жінки, якій їх дарують.  Рожеві троянди  сповіщатимуть їй про надію на розвиток стосунків. Букет рожевого кольору підносять зазвичай романтики, демонструють цим свій вишуканий смак.  Будьте  обережними  із жовтою трояндою, бо вона  символізує  зраду та фальш.  Якщо ж ви хочете подарувати квіти людині, до якої не плекаєте палких почуттів, то сміливо обирайте білу троянду – уособлення довіри та збереження таємниць.

-Яку кількість троянд варто дарувати коханій людині й, наприклад, керівнику?

- Одна троянда виражає вашу скромність і є чудовим приводом нагадати коханій у сірий буденний день про  свято. Ну а взагалі, прийнято дарувати 5 або сім троянд. Якщо це квіти на невеликій ніжці, можна взяти 13 або 17 штук. Вони ефектніше виглядатимуть.

-Вже з'явилося в продажу багато тюльпанів. Коли й кому їх краще дарувати?

- Тюльпани символізують саме чисте безкорисне кохання, а також щастя, славу та гармонію. До речі, завдяки останній ознаці, ці квіти є гербом Голландії. Тому, даруючи червоні тюльпани, ви зичите всього найкращого, а також виражаєте симпатію як до людини, в якій гармонійно поєднуються всі риси характеру. Строкаті тюльпани є проявом радості, тому вони чудово доповнять 8 березня ваш подарунок. Щодо жовтих тюльпанів, то їх називають вісниками розлуки. Проте вище згадані квіти жовтого кольору не варто плутати із такими ж рослинами жовтогарячого  забарвлення. У народі їм дали назву квітів, що усміхаються, бо несуть вони почуття радості та щастя.

- Одні з найдешевших квітів – гвоздики. Що вони уособлюють? Коли їх  краще дарувати?

- Біла гвоздика є промовистим знаком довіри, суму та печалі. Як і у випадку з трояндами, жовтий колір має дещо негативну конотацію — ненависть і презирство. Махрову гвоздику можна подарувати людині, наприклад, після її вдалого виступу чи після знайомства з її творчістю, адже квітка цього кольору символізує визнання таланту.  В інших випадках, наприклад, у честь якогось свята, махрові гвоздики будуть недоречними.

- Які квіти краще дарувати дівчині або жінці, яка подобається?

-Для любителів кокетства підійде лілія. Помаранчевою лілією проявляють свою цікавість до дівчини, нею натякають, що вже час переходити на "ти". Біла квітка виражає чистоту, непорочність і величність. Вона ніби промовляє: "Для мене велика честь бути разом із тобою". Біла лілія приємно доповнить перше побачення у ресторані.  Дуже ефектно виглядає жовта лілія. Нею чоловіки привертають увагу до своїх намірів. Щоб підкреслити свою самовпевненість і достаток, купують тигрову лілію.

- Лише лілії уособлюють флірт і кокетство?

-Ні, пофліртувати, поділитися оптимізмом або просто висловити свій чудовий настрій можна завдяки герберам. Ці квіти виражають не так почуття кохання, як просто симпатію. Даруючи людині гербери, ви обіцяєте їй, що сьогодні вам буде весело разом. Ці квіти вдало підійдуть для друзів,  колег, а також для тієї єдиної і неповторної...   Обирайте гербери для всіх,  із ким хочете поділитися своїм піднесеним настроєм або прагнете зробити  комплімент.

- Чи є якісь квіти, які дарують лише жінкам або тільки дівчатам?

- Так, звісно. Наприклад, проліски недоречно дарувати жінкам за 30. Їх зазвичай дарують дівчатам. Саме проліски найкраще виражають настрій  початку березня: і надію, і ніжність, і молодість. Даруючи ці квіти, ви підкреслите витонченість вашої панянки, її незрівнянну жіночність і вишуканість. Проліски дарують саме дівчатам, а не жінкам, бо це квіти простоти, легкої наївності та молодості.

- Які квіти прийнято дарувати друзям, а не коханим?

- Для цього підійдуть хризантеми. Вона, на відміну від троянди, гвоздики та тюльпана, не уособлює  кохання. Символізує відкритість і дружбу. Червону хризантему прийнято вважати традиційною, тому не дивно, що вона символізує дружбу, відпочинок і відкритість. Біла квітка уособлює прохання повірити в щось. Коли, наприклад,  дівчина сумнівається у ваших почуттях, то, даруючи білу хризантему, ви скажете їй: "Ми друзі, але я до тебе відчуваю щось більше…".   Екзотичність хризантеми виявляється і в тому, що ця квітка жовтого кольору не несе ніякого негативу. Навпаки, вона промовляє:  "Дякую за те, що ти є!"

- Чи є квіти, які є ознакою поганого тону?

- Дивлячись у якій ситуації. Наприклад,  недоречно дарувати на 8 березня орхідею своєму шефу, сусідці по поверху або бабусі. Це ознака незнання етикету. Адже орхідея призначена виключно для закоханих. Вона виражає ці почуття ще більше за троянду.

 

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати квіти для подарунка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі