понеділок, 20 червня 2016 06:00

У венеціанському салаті головна заправка

— Якось за кордоном нам подали салат. Легенький і простий, проте дуже смачний. Я запам'ятала інгредієнти. Тепер готую його вдома, — каже киянка Ольга Зінченко, 46 років.

З одного невеликого апельсина вичавлює сік. Доводить його до кипіння. Кладе в сік жменю родзинок і залишає. Відварює курячу грудку з лавровим листом. Як охолоне, ріже на шматки. Миє пучок салату. Рве його руками і кидає на м'ясо. Бере жменьку кедрових, або інших горішків і трохи підрум'янює на сухій сковорідці. Виймає родзинки з соку.

— Дивіться, вони ввібрали в себе весь сік, навіть зливати не доводиться. Мені подобається цей пікантний кисло-­солодкий смак. Тепер найголовніше — салатна заправка. У столовій ложці винного оцту, можна яблучного, розчиняю сіль. Беру суміш чотирьох перців — чорного, білого, зеленого та рожевого. Вливаю в оливкову олію і ретельно розмішую.

Кидає родзинки на м'ясо із салатом. Згортає зі сковорідки горішки й посипає зверху. Одразу поливає салат заправкою.

Зараз ви читаєте новину «У венеціанському салаті головна заправка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі