пʼятниця, 20 травня 2011 01:30

Сушені овочі замочують на три години

Автор: фото з сайта www.sevprostor.ru
  Сушені помідори, картоплю, буряки промивають і заливають холодною водою. Коли овочі набухнуть, їх варять у тій же воді
Сушені помідори, картоплю, буряки промивають і заливають холодною водою. Коли овочі набухнуть, їх варять у тій же воді

Киянка Соломія Ярошевич, 32 роки, торік купила сушарку для овочів. Усе, що виростила на дачі, пересушила і поскладала у банки. Усю зиму додавала до супів та гарнірів.

— Раніше купувала на базарі порошок із сушених помідорів. Його дуже добре додавати до тушеного м'яса. Кислота із томатів пом'якшує білкові волокна. На смак виходить краще, ніж паста із банки, бо її ж варять кілька годин.

Соломія сушила помідори кільцями. Вийшли схожі на сушені яблука, лише темно-бордові. Діти взимку гризли їх сирими.

— Коли перший раз приготувала смаженю зі своїми помідорами, то зрозуміла, що купувала у кавказців порошок зі шкірок. Сушня набралася м'ясного соку, набухла і запахла свіжими помідорами.

Овочі перед варінням промивають, заливають холодною водою і залишають для набрякання на 1–3 год., а тоді варять у тій самій воді.

— У юшки та в рагу сушені овочі відміряю по 50–100 грамів. Помідори й моркву перемелюю до м'ясного фаршу. Котлети виходять соковитими та дуже ароматними. Також із овочевою сушнею добре готувати річкову рибу.

Зараз ви читаєте новину «Сушені овочі замочують на три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі