пʼятниця, 20 травня 2011 01:00

Сало до борщу фарширують кропом та часником

28-річна Олена Сидорук із райцентру Калинівка на Вінниччині готує до борщу сало з кропом. Цього її навчила тітка Валентина.

— Кіло сала перемелюю на м'ясорубці, — пояснює. — У фарш на смак додаю сіль, чорний перець, паприку і перемішую з двома пучками мєлко нарублєного кропчику. Можна добавити часнику. Но це на любителя. Уходе тіки так.

З фаршу Олена формує ковбаски. Обмотує у фольгу або харчову плівку. Кладе у морозильну камеру на 5 год. Охолоджене сало нарізує кружальцями.

— Його можна класти на бутерброди до борщу або їсти як закуску до горілки.

Перемеленим салом заправляють зелений борщ замість сметани.

— Моя бабуля товкла у ступці невеликий кубик сала із зеленою цибулею, петрушкою, кропом і морквою, — говорить вінничанка Ірина Дорош, 28 років. — Цю заправку виливала в готовий зелений борщ з квасцю. І тоді млів іще десь півчаса. Но з такою заправкою борщ добріший зі старих овочів.

Зараз ви читаєте новину «Сало до борщу фарширують кропом та часником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі