пʼятниця, 29 липня 2011 05:15

Рулет розмальовують пастою із білків та какао

Автор: фото З САЙТА WWW.cookingzone.net
  1. Розмальований рулет краще нічим не перемащувати, щоб не пошкодити візерунка. 2-4. Зліва направо: масу з кондитерського мішка витискають по контурах малюнка, який проглядається крізь пергамент, розмальований папір кладуть у морозильник, тісто для рулету виливають на деко з холодним пергаментом
1. Розмальований рулет краще нічим не перемащувати, щоб не пошкодити візерунка. 2-4. Зліва направо: масу з кондитерського мішка витискають по контурах малюнка, який проглядається крізь пергамент, розмальований папір кладуть у морозильник, тісто для рулету виливають на деко з холодним пергаментом

— У Санкт-Петербурзі, куди я часто їжджу по роботі, є одна кондитерська з рулетами. Там продають понад півсотні їх видів, — каже київський дизайнер Світлана Шаповалова, 43 роки. — В іншому відділі магазину — м'ясні та овочеві рулети. Їх теж дуже багато. Але найбільше мене вразило, як рулети прикрашають. Солодкі мають по собі цілі картини.

Намалювати щось на рулеті можна у домашніх умовах. Світлана знайшла в інтернеті, як це робити.

— Для декоративної пасти, якою викладають малюнки, треба яєчний білок, 20 грамів какао-порошку, стільки ж муки, по 30 грамів — цукру і вершкового масла. Вийде коричнева маса. Замість какао можна додавати харчовий барвник. Змішую все, переливаю в кондитерський мішок.

Світлана намалювала кульковою ручкою на аркуші паперу візерунок, поклала його на піднос.  Зверху прикрила пергаментом. Масу з мішка витиснула по контурах малюнку, який проглядається крізь пергамент. Декоративна паста готова. Поставила розмальований папір у морозилку. Тим часом готує рулет.

— Беру чотири яйця, по 120 грамів борошна та цукру, пучку солі. Збиваю яйця з цукром до густої повітряної піни. Просіюю до неї муку й обережно перемішую. Виймаю пасту з холодильника. Викладаю папір на деко і заливаю тістом для рулету. Ложкою легко розрівнюю. Запікаю 10 хвилин у духовці при температурі 170 градусів.

Готовий рулет перевертає і знімає папір. Візерунок залишається на випічці.

— Його краще нічим не перемащувати, а просто скрутити. Інакше може пошкодитись візерунок. Звичайний рулет я завжди перемащую згущеним молоком, посипаю подрібненими волоськими горіхами або товченим смаженим арахісом. Виходить як снікерс. Робити все треба дуже швидко, доки тісто гаряче.

Можна також гаряче тісто викласти на нетонкий кухонний рушник і разом з ним закрутити в рулет. Коли охолоне, розкрутити, намастити кремом і скрутити ще раз. Без рушника.

— Для глазурі розтоплюю на водяній бані чорний шоколад. Додаю трохи молока, масла, добре перемішую. Коли охолоне до температури тіла, змащую скручений рулет і посипаю горіхами.

Аби тісто не ламалося, коли його скручують, можна додавати також картопляний крохмаль. Спершу слід збити чотири білки із 180 г цукру до густої піни. Додати пакетик ванільного цукру. Окремо збити жовтки, повільно змішати з білками. 100 г борошна змішати з пакетиком розпушувача, 50 г крохмалю та столовою ложкою какао. Додати в яйця. Тісто вилити на змащене маслом деко. Випікати 10 хв. за 200 °С. Коли охолоне, помастити кремом із вершків та цукру.

— Тісто за цим рецептом таке щільне, що його можна скручувати навіть холодним.

Зараз ви читаєте новину «Рулет розмальовують пастою із білків та какао». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі