вівторок, 29 вересня 2009 17:12

Із крекеру виходить недорогий торт

Торт із крекеру Орислава Кіщак, 27 років, зі Львова, уперше приготувала ще студенткою. Тоді жила в студмістечку.

— День народження, пам"ятаю, справляли. Пекти в гуртожитку не будеш. Якщо купувати торт, то щось справді гідне дорого коштувало — не на стипендію. А цей торт можна робити в будь-яких умовах. Мало того, завжди знаєш, що вдасться і буде смачним.

Для торта треба пачку круглих вафель, дві пачки вершкового крекеру львівської фірми "Світоч". Крем роблять двох видів. Для одного розтирають півлітра згущеного вареного молока з пачкою масла. Для іншого збивають 400 г вершків із цукром.

Вафлі жінка змащує кремом, зверху щільно викладає крекер. Покриває змазаним вафельним листом, знову викладає крекер. Мастить уже іншим кремом. Зверху торт слід також змастити й обсипати перетертим печивом.

— То самий простий економ-варіант. Для багатшого тортика є різні варіанти. Крекер можна брати вершковий і шоколадний — шар білий, шар коричневий. Вафлі є однотонні й кольорові. Один шар поверх крему можна викласти ізюмом, один — порізаним зефіром чи мармеладом. Горіхи і чорнослив у десерті не смакують.

Торт має вистоятися в холодильнику ніч. Він виходить великий, смачний і ситний — багато не з"їси. Крем можна брати лише зі згущенки та масла. Але тоді виріб буде засолодкий.

— Усе обійдеться вам у 35–40 гривень. Де ще за таку ціну ви купите великий смачний торт?

Зараз ви читаєте новину «Із крекеру виходить недорогий торт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі