понеділок, 13 серпня 2012 00:15

Кавунове морозиво холодять шість годин

Автор: Фото з сайтА WWW.vogueon.ru
  Полуницю збивають із йогуртом та цедрою. У масу додають кубики кавуна і заморожують у прямокутній формі. Морозиво ріжуть на порції
Полуницю збивають із йогуртом та цедрою. У масу додають кубики кавуна і заморожують у прямокутній формі. Морозиво ріжуть на порції

Киянка 36-річна Ярослава Богданович має чотирьох дітей. Меншій доньці 4 роки, старшому синові — 11. Не дає їм купованих харчів. Солодощі робить сама.

— На площадці надивлюся на дітей, які з року хімічні цукерки смокчуть, то своїм і показувати того не хочеться. Вони й не просять. За ті гроші куплю свіжих натуральних продуктів і зготую смачніше. Усі разом мені й допомагають — то для них гра. Літом хором просять морозива. Аби не робити його з масла, вигадую фруктові та ягідні рецепти.

Купує півлітра несолодкого йогурту 2,5% жирності. Додає 2 ст. ложки цукру, дрібку ваніліну. Виймає з холодильника 200 г заморожених полуниць, за 10 хв. ріже ягоди навпіл.

—  Аби був екзотичний смак, купую лайм. Це лимон із темно-зеленою шкіркою і приємнішим смаком. Стираю на найдрібнішу тертку цедру, тоді вичавлюю сік. Змішую із ягодами та йогуртом у блендері. Збиваю хвилину. Якщо довше, вийде піною, а діти такого не люблять. Переливаю у літрову прямокутну емальовану форму, яку купляла для холодцю.

Половину кавуна чистить від кісточок, м'якуш ріже кубиками завбільшки сантиметр. Додає до йогурту в формі. Затягує посудину харчовою плівкою.

— Це щоб запахів не натяглося в холодильнику. Прорізую в плівці дірки, встромляю палички. Стараюся на однаковій відстані, щоб потім порізати морозиво на рівні порції.

Ставить у морозилку щонайменше на 6 год. Готовність перевіряє, хитаючи паличками.

— Кавун у морозиві так і замерзає кубиками льоду. А полуниця з йогуртом виходить запашна і масна.

Також робить морозиво з дині. Обирає найстигліші й соковиті.

— Зеленкувата хрумтітиме, нагадуватиме гарбуз. Таку кришу на фруктовий салат. Зі 400 грамів стиглої роблю пюре. Доливаю півсклянки жирного молока, яке купую в знайомої баби. Даю дрібку солі — без неї аромат дині в морозиві згасне. Ще треба дві столові ложки рідкого меду. Аби лишився корисним, ставлю банку на вікно на сонце або в теплу воду. Як перегріється, все у ньому пропаде.

Наливає суміш у форму і ставить у морозильник. Коли примерзне, нагортає у креманки і дає їсти ложками.

Зараз ви читаєте новину «Кавунове морозиво холодять шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі