вівторок, 30 січня 2024 11:31

Як змінювалась жіноча мода - 100 років в одному відео
10

Фото: Скріншот

Український дизайнер Андре Тан показав, як змінювалася жіноча мода починаючи з 1900-х та закінчуючи сьогоднішнім днем.

У своєму Instagram він опублікував відео й описав кожну епоху.

1900-1920-і роки - епоха модерна

На початку ХХ століття жіноча мода відчувала вплив стилю модерн. Одяг був легким і повітряним, з акцентом на легкі тканини і яскраві кольори. Популярними були сукні з пишною спідницею і корсетом, а також брючні костюми.

Автор: Скріншот
 

1920-1930-і роки - епоха джазу

У 1920-х роках мода стала більш вільною і розкутою. Спідниці стали коротшими, а корсети вийшли з моди. Популярними стали сукні-футляр, короткі спідниці і сукні-трапеції.

Автор: Скріншот
 

1940-1950-і роки - післявоєнна епоха

Після Другої світової війни мода стала більш консервативною. Спідниці знову стали довшими, а корсети повернулися в моду. Популярними були сукні-футляр, спідниці-олівець і сукні з підкресленою талією.

Автор: Скріншот
 

1960-1970-і роки - епоха хіппі

У 1960-х роках мода стала яскравою і експериментальною. Вбрання було прикрашене принтами, аплікаціями і бахромою. Популярними стали міні-спідниці, широкі брюки і сукні в стилі хіппі.

Автор: Скріншот
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять речей, які ніколи не вийдуть з моди: у цьому одязі ви матимете вишуканий вигляд

1980-1990-і роки - епоха гламуру

У 1980-х роках мода стала яскравою і сексуальною. Одяг прикрашали блискітки, пайєтки і стрази. Популярними були сукні з об'ємними плечима, міні-спідниці і сукні-бандо.

Автор: Скріншот
 

2000-і роки - епоха fast fashion

Нульові роки визначили прихід брендів мас-маркету та ідеї fast fashion. Також у 2000-х роках образи знову стали сексуалізованими: в моду увійшли яскраві спортивні костюми, еротичні кроп-топи та спідниці на межі дозволеного.

Автор: Скріншот
 

2010-і роки - епоха еклектики

У 2010-х роках мода стала більш еклектичною. Вбрання поєднувало в собі елементи різних стилів. Популярними були сукні-комбінації, кроп-топи і широкі брюки.

Автор: Скріншот
 

2020-і роки - епоха комфорту

У 2020-х роках мода стала більш комфортною. Також є тенденція до slow fashion і еко-свідомості - відмова від натурального хутра, використання вторинних матеріалів та зменшення кількості речей через розумне споживання ресурсів.

Автор: Скріншот
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Andre Tan (@andre_tan_official)

З приходом заморозків варто подбати про теплий гардероб. Пропонуємо переглянути п'ять фасонів светрів, які вдало поєднуються з іншими речами й зігріють у холодну погоду.
Зараз ви читаєте новину «Як змінювалась жіноча мода - 100 років в одному відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі