середа, 29 червня 2022 04:00

Як із джинсів зробити модні шорти: інструкція трендового апсайклінгу
6

Цьогоріч один із найдешевших і найекологічніших джинсових трендів під назвою "апсайклінг" продовжує розвиватися. Тому замість того, аби придбати чергову пару шортів, зробіть апгрейд старих джинсів.

Простим варіантом є рвані джинси, які можна створити своїми руками. 2022 року це зухвале вбрання знову увірвалося в моду. Про те, як правильно порізати джинси, розповіла віцепрезидентка жіночого дизайну в Levi's Джилл Гензу виданню Elle.

"Джинси без еластичності зазвичай рвуться легше, ніж еластичні, але в цілому рвуться всі джинси. Окрім того, будьте готові до повторюваних процесів – краще спочатку бути обережними з вашими розривами і порізами, а потім робити їх ширшими або більшими після примірки", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кольорах українського прапора: берлінський стиліст робить ліфтолуки на підтримку України

Як порізати джинси:

1. Одягніть їх і позначте крейдою місця, де мають бути прорізи або дірки.

2. Візьміть гострі, але маленькі ножиці. Тут важлива точність. Під місця майбутніх розрізів покладіть картон: це потрібно для того, аби не зачепити штанину з іншого боку.

3. Візьміть ножиці та використовуйте гострий край, щоб стерти місця розрізів. Зупиніться, коли бачите білі нитки, візьміть пінцет і спробуйте витягнути деякі нитки.

4. Розріжте трохи, поміряйте і подивіться, скільки ще потрібно відрізати. Запам'ятайте: після носіння і прання розрізи будуть більшими й ширшими.

Як зробити шорти з джинсів:

1. Одягніть джинси і крейдою позначте бажану довжину. Найкраще робити це по внутрішньому шву чи з обох боків.

2. Зніміть джинси та покладіть їх на рівну поверхню. Поставте позначку з іншого боку штанини та з'єднайте з першою за допомогою крейди та лінійки.

3. Щоб переконатися, що обидві штанини симетричні, виміряйте довжину від внутрішнього шва та лінії талії. Це треба для того, аби визначити точну довжину для другої штанини.

4. Відріжте зайве по намальованій крейдою лінії під кутом.

5. Дістаньте нитки пальцями. Потім проведіть наждачним папером уздовж краю, щоб ще більше розтріпати його.

Цьогоріч один із найдешевших і найекологічніших джинсових трендів під назвою "апсайклінг" продовжує розвиватися
Фото: instagram.com/levis_nordic
Цьогоріч один із найдешевших і найекологічніших джинсових трендів під назвою "апсайклінг" продовжує розвиватися
Простим варіантом є рвані джинси, які можна створити своїми руками
Простим варіантом є рвані джинси, які можна створити своїми руками
Замість того, аби придбати чергову пару шортів, зробіть апгрейд старих джинсів

Стиль американок настільки ж унікальний, як у британок чи українок. Вони часто надають перевагу яскравим трендам. Серед головних кольорів літа 2022 року в США – помаранчевий колір апероля та яскраво-блакитний. Актуальним також є поєднання різних принтів. Трендами серед американок цьогоріч є максіспідниці, джинси карго та корсетні топи.

Зараз ви читаєте новину «Як із джинсів зробити модні шорти: інструкція трендового апсайклінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі