пʼятниця, 11 листопада 2016 00:14

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" відкрили пункт прийому смартфонів Samsung Galaxy Note 7

Неділя, 30 жовтня, 00:01

Поліцейські наздоганяють дві вантажівки MAN на трасі Київ – Кіпті – Бачівськ біля міста Глухів на Сумщині. Зупиняють, просять водіїв показати документи на вантаж. Ті відмовляються. Кажуть, везуть макуху. Коли прибуває слідчо-оперативна група, зізнаються: привезли у Глухів 100 тонн сміття зі Львова.

– На машини звернули увагу через сморід. Вирішили перевірити вантаж. Дозволів не було, – каже начальник Глухівського відділу поліції Андрій Сердюк, 36 років. – Коли побачили сміття, перевірили товаро-транспортну накладну. Там значилося, що мають розвантажитися у Глухові. Водії – виконавці. У місті їх мала зустріти людина, дати подальші вказівки.

Поліцейські розвернули вантажівки, випровадили за межі області. Склали офіційний запит у міськраду Глухова. Чекають на пояснення від мера 62-річного Мішеля Терещенка. 31 жовтня він повернувся зі США. Проводив там медовий місяць після одруження.

Раніше львівське сміття відмовилися приймати у Києві, Миколаєві та Дніпрі. Львів'янам його нікуди дівати. Єдине поряд з обласним центром Грибовицьке звалище закрили у травні. Там стався зсув і загинули четверо людей

Автор: УНІАН
  Учасниця фіналу чемпіонату України з бодибілдингу, фітнесу та бодифітнесу готується до виходу на сцену столичного Українського дому. Змагання відбулися 29 жовтня. Участь могли взяти усі охочі, хто займається культуризмом. Судді оцінювали спортсменів за трьома критеріями: відсутність жиру, пропорційно накачані м’язи і масивність. Чоловіків і жінок поділили на групи за віком, вагою та зростом. Переможці представлятимуть Україну на світовому чемпіонаті з бодибілдингу
Учасниця фіналу чемпіонату України з бодибілдингу, фітнесу та бодифітнесу готується до виходу на сцену столичного Українського дому. Змагання відбулися 29 жовтня. Участь могли взяти усі охочі, хто займається культуризмом. Судді оцінювали спортсменів за трьома критеріями: відсутність жиру, пропорційно накачані м’язи і масивність. Чоловіків і жінок поділили на групи за віком, вагою та зростом. Переможці представлятимуть Україну на світовому чемпіонаті з бодибілдингу

А в цей час:

– Уперше потрапляю в таку дурну ситуацію. Єдиний плюс, що протверезів і вранці не болітиме голова, – заходить додому полтавець 32-річний Ігор Матвієнко.

Святкував другий день весілля друга Віктора. Коли зібрався йти – у кишені куртки не знайшов грошей. У приміське селище Терешки, де винаймає квартиру, йшов 18 км. Подолав за 3,5 год.

– Куртка висіла біля входу в кафе. Може, хтось лазив по кишенях. Вирішив ні з ким не скандалити, не псувати свято. Позичати гроші соромився.

Наступного ранку Ігор знайде 200 грн у внутрішній кишені куртки.

Харків'янин 41-річний Володимир Картавенко скручує руки сину Вадиму, 16 років. Штовхає на заднє сидіння своєї Skoda. Друзі підлітка все знімають на відео. Двоє намагаються допомогти йому втекти з машини. Володимир Картавенко відштовхує їх і їде.

– Вранці син сказав, що піде на день народження до однокласниці. Пообіцяв бути до десятої вечора. Взяв у нього адресу дівчини і попередив: якщо не прийде вчасно – заберу силою, – говорить Володимир. – Після 23:00 кілька разів дзвонив на мобільний. Він збивав. Потім написав повідомлення, що буде під ранок. Я розізлився. Поїхав його забирати. Він з іншими підлітками біля під'їзду курить п'яний. У мене дах зірвало. Думав приб'ю на місці всіх. Більше не піде гуляти до повноліття. Із коледжу сам забиратиму.

26-річний Олександр Юрків їде автомобілем із Вінниці в райцентр Тульчин. Біля села Кирнасівка зупиняється від глухого удару по машині. Під колесом автомобіля знаходить збитого зайця. Кладе в багажник.

– Приїхав – і сів читати в інтернеті, як розібрати тушу, – розповідає Олександр. – Взявся до роботи – нічого не виходить. Шкура не знімається. Прийшлося серед ночі йти до сусіда, який тримає кролів. Він вичинив шкуру і натягнув на дерев'яну триніжку, аби висохла. Чистого м'яса лишилося 2 кіло. Вимочував його у воді з лимонним соком. Потім стушив у сметані. У гості запросив сусіда із сім'єю. Шкуру здам заготівельникам.

"Виступи наших артистів у Росії – питання не тільки людської гідності, а й особистої безпеки. Бо коли виїжджаєте на територію країни, яка не вважає Україну державою, ви зі своїм паспортом там безправні. І неважливо, чому ви туди приїхали – будувати дороги чи співати. Доки не зміниться ця ситуація, бувати в РФ не варто", – Андрій ХЛИВНЮК, лідер гурту "Бумбокс"

6 кримінальних справ відкрив слідчий комітет РФ щодо офіцерів української армії Сергія Сірченка, Олександра Щербініна, Василя Зубанича, Сергія Брусова, Івана Гараза та Сергія Марценюка. Їх звинувачують у вбивствах російськомовного населення на Донбасі

85 000 контрактів підписали українці для служби у Збройних силах за 2014–2016 роки. Найбільше – 59 тис. – цьогоріч. Серед них 6 тис. – офіцери

500 000 дозволів на проживання в європейських країнах отримали українці торік. усього держави Євросоюзу видали 2,6 млн дозволів

141 647 000 гривень з початку року отримали чотири політичні партії. у рамках державного фінансування. Гроші отримують політсили, які на останніх парламентських виборах набрали понад 5% голосів. Найбільше отримали "Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" – 50,2 і 49,5 млн грн відповідно. Без грошей лишилася "Батьківщина" – невчасно заповнила необхідні документи

  Кабінет міністрів не підтримує ініціативу народних депутатів підвищити собі зарплату. Однак постанова вже діє. За законом, її неможливо скасувати.  ”Чиста совість, потрапляючи в кишеню, мутнішає”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Кабінет міністрів не підтримує ініціативу народних депутатів підвищити собі зарплату. Однак постанова вже діє. За законом, її неможливо скасувати. ”Чиста совість, потрапляючи в кишеню, мутнішає”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" відкрили пункт прийому смартфонів Samsung Galaxy Note 7. Їх заборонено проносити на літак чи перевозити як вантаж. Пасажир тимчасово отримує інший смартфон. Мікросхеми й акумулятори цієї моделі Samsung часто самозаймаються. Компанія перестала їх виготовляти й продавати.

У Чорнобильській зоні добудували сховище для безпечного зберігання відпрацьованого ядерного палива. Пізніше планують звести завод з його переробки. Досі Україна утилізувала паливо у Росії, щороку платили за це близько $200 млн.

В історичній частині Житомира неподалік Замкової гори знайшли старовинне підземелля. Відкопали польські й чеські срібні монети XVI ст.

Друг мав в Одесі дві яхти, катав туристів. Обидві затонули під час шторму два тижні тому. Їх досі не дістали. Товариш запив. Каже – якщо яхти не дістануть, накладе на себе руки.

Віталій КОВАЛЬОВ

20 років тому батько потрапив під потяг. Хотів проскочити, але автівка заглухла на рейках. Тата відкинуло. Поламав усе, що міг, але вижив. Відновлювався чотири роки. Відтоді ходить із палицею, поїздів боїться. Починається істерика, якщо чує звук потяга.

Олег МИХАЙЛИЧЕНКО

Минулого тижня святкували день народження сина. Зібралися 19 родичів. Заговорили, що Україні варто вибачитись перед Росією та об'єднатися з нею. Ми з чоловіком єдині виступили проти. На мене накинулися всі, тітка назвала бандерівською сукою. Кілька днів плакала.

Марина ГОЛОВАЧ

Півроку тому почав чіплятися начальник. Казав, якщо згоджуся зустрічатися – підвищить зарплату учетверо. Я записала на камеру мобільного, як умовляє на секс. Показала його дружині. Вона назвала мене дурепою й порадила погоджуватися на відносини. Пояснила, що в їхньому весільному контракті прописані вільні відносини. Обоє можуть спати, з ким захочуть. Звільнилася.

Юлія ТЕРЕЩУК

Уряду доведеться підвищити пенсії

Нинішні 1399 грн прожиткового мінімуму не покривають базових витрат людини. Зарплати й пенсії заморозили на два роки. А ціни не стояли на місці. Тому уряду доводиться піднімати мінімальну зарплату. Прем'єр визнав новий рівень прожиткового мінімуму. Це зобов'яже Кабмін підвищити й інші соціальні платежі. Зокрема пенсії.

Андрій НОВАК, економіст

Зростуть штрафи, судові збори і податки

Після підвищення мінімальної зарплати зростуть судові збори, штрафи, податки на бізнес і нерухомість. Найменший судовий збір становить 552 грн – 40% мінімальної заробітної плати. При мінімалці у 3200 грн сума зросте до 1280. За позов майнового характеру слід буде заплатити 5 мінімальних зарплат – 16 тис. грн.

Арсен МАРІНУШКІН, адвокат

Депутати хитрують при декларуванні

Перший етап електронних декларацій не дасть глобальних результатів. Набагато цікавішим буде наступний – до 1 квітня чиновники покажуть доходи за 2016 рік. Різниця у цих даних покаже, де взялися кошти на дорогі речі. Вони це розуміють і шукають, як приховати доходи. Переписують на далеких родичів, вказують багато готівки, беруть кредити на великі суми. Потім при купівлі нерухомості чи автомобілів матимуть докази, що кошти не з хабарів, а кредитні.

Олександра УСТІНОВА, член правління Центру протидії корупції

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Батька ніколи не бачив. Мати казала, що був п'яницею. На днях подзвонив у двері – в дорогому костюмі, з охороною. Має крупний бізнес. Сказав, випадково дізнався про мене і відшукав. Виявилося, мати застала батька з іншою й покинула. А мені збрехала, щоб не шукав його.

Петро, 30 років, Полтава

Банк забрав будинок за неповернутий кредит. Зараз я – бомж, сплю в підвалах. Нещодавно просив милостиню у переході. Підійшов працівник банку, який забирав мій дім. Поклав 50 гривень.

Віктор, Харків

 

Сусід-наркоман живе із 80-річною матір'ю. Щоб не лаялася, підсадив її на травку. Курять разом. Інколи баба танцює й співає посеред двору.

Аліна ІВАНЧЕНКО, Полтава

Сестру завербували в релігійну секту. Всі казали їй іти звідти, але вона не слухала. Схаменулася тільки, коли побачила документи, за якими дарує сектантам квартиру.

Марина, Львів

Зараз ви читаєте новину «У міжнародному аеропорту "Бориспіль" відкрили пункт прийому смартфонів Samsung Galaxy Note 7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі