середа, 13 червня 2012 19:18

Кожен п'ятий працездатний українець має вогнепальну зброю

  Рятувальники розбирають завали будинку на вулиці Рівненській, 109, у Луцьку 10 червня. Там обвалився один із під’їздів. 50 сімей тимчасово переселили до готелю “Світязь” через загрозу подальшого руйнування п’ятиповерхівки
Рятувальники розбирають завали будинку на вулиці Рівненській, 109, у Луцьку 10 червня. Там обвалився один із під’їздів. 50 сімей тимчасово переселили до готелю “Світязь” через загрозу подальшого руйнування п’ятиповерхівки

Неділя, 10 червня, 9.40

На лавці біля 5-поверхівки на вул. Рівнен­ській, 109 у Луцьку рудоволоса 64-річна Катерина Наконечна плаче за чоловіком Василем, 77 років. Він загинув о 4.25 через обвал одного з під'їз­дів цього будинку. Заснувши на дивані у вітальні, упав із третього поверху. Окрім нього, загинула ще одна людина, 18 врятувалися.

Навколо дому стоять дві "швидкі", кілька автомобілів рятувальників, пожежна машина, екскаватор і три автобуси. Із 30 "еменесівців", які працюють на місці трагедії, п'ятеро супроводжують жителів сусідніх під'їздів до їхніх квартир. Люди виносять на вулицю документи, одяг, комп'ютери й телевізори.

– Щойно прийшов наказ нікого більше не впускати всередину, – каже в гучномовець вусатий "еменесівець". – Хто не встиг забрати гроші й документи, намалюйте рятувальникам план своєї квартири і де сховані цінні речі. Вони усе вам винесуть.

50 сімей, які мешкали у будинку, залишилися без житла. Їм тимчасово виділили номери в готелі "Світязь".

– Наша квартира вціліла, але повертатися в неї небезпечно, – розповідає 44-річна Ірина, жителька третього під'їзду. – Рятувальники бояться, що будинок валитиметься далі. У всьому винен магазин меблів, який відкрили на першому поверсі. Там викупили три квартири і зруйнували несучу стіну. Того під'їзд і просів.

Вісьмом сім'ям, квартири яких завалені, мер Луцька Микола Романюк пообіцяв видати дво- і трикімнатні помешкання до кінця червня

А в цей час:

Німець 28-річний Маркус Мюль із двома друзями розстеляють ліжка у двокімнатній квартирі на пл. Ринок, 20 у Львові. Приїхали уболівати за свою збірну.

– Цілу ніч святкували перемогу над португальцями, – говорить Маркус. Працює менеджером у фірмі, що виготовляє велосипеди. – Ходили по центру, пили пиво Ваше пиво суперове. Таке ж смачне, як у Німеччині. І дешеве – півтора євро за півлітри.

– Ще у вас дуже гарні дівчата, – перебиває Маркуса його товариш Ульріх, 29 років. – Учора вночі там біля фонтанів познайомилися з трьома студентками. Одна добре говорила німецькою. А друга мала дуже довге чорне волосся. Ми з ними разом гуляли містом. В одному кафе грала музика. То вони так гарно танцювали, дуже пластичні. Ми запрошували їх піти до нас у квартиру. Але вони не захотіли. Написали нам на листку номери Skype. Обов'язково сконтактуємося. Ми не проти мати жінок з України.

Рятувальники й жителі Тур'ї Бистрої Перечинського району на Закарпатті натягують на дах місцевої православної церкви водостійку плівку. У суботу зранку селом пронісся смерч. Позривав дахи будівель, повикорчовував дерева, знищив городину. У церкві вітром знесло 80% жерстяної покрівлі. Одну баню звалило на землю, іншу – розкрило.

– Всередині позаливало дощем, ікони помочило. Починає падати штукатурка. Ми вже купили необхідні матеріали. Най нас Господь простить, що працюємо в неділю. Але то треба, життя таке. Треба великі кошти, щоб все відновити, – каже отець 50-річний Володимир.

Після того, як закінчили вкривати – пішов дощ. Священик розповідає, що три роки тому зробили в церкві ремонт, оновили іконостас. У дворі валяються 200-літні дуби й липи, що повикорчовував смерч.

– Дерево, яке двоє людей ледь можуть обхопити, вирвало й віднесло за 5 метрів.

Від смерчу в селі постраждало 210 дворів.

"Усі без винятку політологи на Заході, яких я чув або читав, говорили, що головною рисою української політичної еліти найвищого щабля є відсутність державного мислення, абсолютне небажання лишити після себе в історії щось, крім статистики власного збагачення. Це риса, властива всім без винятку українським президентам"

Юрій Шевчук, викладач української мови у Колумбійському та Літній школі Гарвардського університетів, про жагу українських правителів до збагачення

 

63 гривні коштує кілограм вітчизняних черешень, які закупили для їдалень Державного управління справами. Імпортну придбали по 204 грн/кг. На українських ринках найдорожча вітчизняна черешня коштує 35 грн/кг.

8-річний Данило учень школи №10 у місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині потонув у річці Інгулець. Вихователька, яка привела другокласників на стихійний пляж, не вміла плавати. Батьки не давали дозволу викладачеві пускати дітей у воду, але підписали документ, що дітям можна "помочити ноги в річці".

П'ятеро українців побилися з 20 російськими фанатами 8 червня після футбольного матчу Росія – Чехія біля фан-зони у Львові. Спровокували бійку вигуки гостей міста "Россия – чемпион, Украина – фу" і "Россия – чемпион, Украина – позор", стверджує один з українських фанів. Бійка тривала зо хвилину, доки втрутилася міліція.

Кожен п'ятий працездатний українець має вогнепальну зброю, кажуть у міліції. Її на руках у людей є понад 640 тис. одиниць. Ще 3 млн – у нелегальному обігу.

 

 

У нашому районі ­вночі ходити одному ­небезпечно. Але якщо втрьох – прибутково.

Після прийняття російської другою державною мовою. Львів, ковзанка:

"Прокат ­ковзанів – 5 гривень

Прокат ­коньков – 25 гривен".

Даїшник зупиняє машину й каже:

– Ви перший, хто проїхав на цьому перехресті без порушень, ось вам 100 доларів.

– О! Права куплю!

– Ви без прав?

Дружина:

– Не слухайте його, чого по п'яні не скажеш?

– Так ви і п'яний?

Теща:

– Я ж казала, що на краденій машині ­далеко не заїдеш!

Голос із багажника: – Ми вже на кордонi?

 

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий працездатний українець має вогнепальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі