четвер, 21 липня 2011 13:35

До кінця року в Києві та області встановлять 50 автоматів із продажу молока

 

Неділя, 17 липня, 12.28

20-річний Олексій Скрильник із Полтави разом із друзями-однолітками Богданом та Сергієм купують квитки на 3D-фільм "Гаррі Поттер і смертельні реліквії. Частина друга". Платять по 60 гривень. Сідають із попкорном і пляшкою кока-коли в п'ятому ряді. Зала кінотеатру "Конкорд" на вулиці Фрунзе заповнена.

Наприкінці сеансу у всіх одночасно починають боліти голови.

- Вийшли о 14.55, відчув, що сильно болить лівий бік голови й скроня. Те саме було в друзів, - розповідає Богдан. - Через 10 хвилин знудило в маршрутці, вкрився липким потом. Удома "відключився" на півтори години. Кажуть, у нас кінотеатр неправильний. У багатьох там болить голова або очі.

- Голова почала розколюватися в кінці фільму, на епізоді, де Гаррі з Волдемортом падають зі стіни. Їхні обличчя в тій сцені дуже часто мерехтять. Здавалося, ніби молоточки в лобі забахкали, - додає Олексій.

Працівники "Конкорда" визнають: через 3-D фільми можуть боліти голова та очі. У перевтомлених відвідувачів, або тих, хто не користується окулярами, хоч має поганий зір.

А в цей час:

37-річний Василь Вірастюк, двічі визнаний найсильнішою людиною планети, їде мотоциклом Suzuki Intruder із Житомира до Рівного. Він у чорному шоломі, джинсах, футболці й рукавицях. Руки прикрасив срібними браслетами, бороду заплів у коротку кіску. Вірастюк разом із іншими шістьма байкерами розпочали акцію "БайКрай". Вимагають толерантного ставлення автомобілістів до водіїв двоколісного транспорту.

- Вони нас ніби не бачать. Можуть по мобілці говорити, одночасно повертати, не ввімкнувши поворотника.

За 4,5 год. під Луцьком мотоциклісти проїдуть біля місця ДТП, у якому водій легковика збив велосипедиста й утік із місця події.

20-річний Тарас Савенко лежить під крапельницею в хірургічному відділенні лікарні селища Ріпки на Чернігівщині. Медсестра накладає асептичні пов'язки на шию й живіт. Тарас розмовляє із батьком по мобільному:

- Доктор пообіцяв виписати через тиждень. Казав, ми всі народилися в сорочці.

У неділю вранці разом із друзями Тарас відпочивав на березі Дніпра в селі Кам'янка Ріпкинського району. Уночі в намет влучила блискавка. Усіх шістьох паралізувало приблизно на 10 хв. Хлопці викликали по телефону знайомих, ті відвезли їх у лікарню, за 30 км.

На тілі Тараса може залишитися шрам від хрестика, що оплавився.

55-річного львів'янина Миколу Васильовича "швидка" везе в інфекційну лікарню на вул. Пекарській, 54. У нього сильна блювота, пронос, температура 38 та різкі болі в животі. 16 липня він із дружиною гуляв на весіллі в родичів в райцентрі Пустомити на Львівщині. Святкували в приміщенні їдальні Технологічного коледжу. Протягом наступних двох днів 56 осіб госпіталізували з ознаками харчового отруєння.

- В їдальні чисто було, страви наче свіжі. Багато було м'яса, салатів із майонезом, копченостей, - розповідає Марія Михайлівна, дружина Миколи Васильовича. - Шкода наречену. Дитина півроку до весілля готувалася, підбирала сукню, місце для бенкету, а так вийшло. Їй уже вночі стало погано, рвала, бігала в туалет. Зараз лежить у лікарні, плаче постійно, ні з ким не розмовляє.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Студенти школи журналістики Університету Британської Колумбії відвідали Україну, Уганду й Індію. Зняли документальний фільм, як громадяни цих країн борються з болем. Головний герой стрічки - українець, колишній агент КДБ, який зараз помирає від раку простати. Під подушкою тримає пістолет - на випадок, якщо біль стане нестерпний.

"Крихітна дерев'яна споруда, яка могла би бути хижкою сільської родини чи навіть дровітнею, якби не шпиль із хрестом на даху. Вочевидь, їй кілька сотень років. У мене навіть з'явилося враження, що будівля жива", - так журналіст The New York Times описує враження після відвідин старовинної дерев'яної церкви в селі Буковець на Закарпатті.

П'ятеро українських суддів побували в Пенсильванії за програмою Friendship Force International. Судді тиждень гостювали в родинах учасників проекту, знайомилися з місцевими традиціями та юридичною системою США, пише портал PhillyBurbs.com. Господиня дому, в якому жили українці, каже, що найбільше гості хотіли побачити океан. А найсильніше враження на них справив фургон із морозивом, який їздив вулицями Лонґ Біч.

24-річна студентка університету Арізони Ірина Іванова стала "Міс Серпень" журналу Playboy. Українка має намір отримати докторський ступінь. "Тим, що стала "Міс Серпень", пишаюся більше, ніж усіма академічними успіхами. Є багато чудових університетів, але Playboy - лише один", - сказала Ірина виданню Tucson Weekly.

 

Наприкінці серпня в Кореї зберуть перший кузов швидкісного електропотяга Hyundai для України. Представники "Укрзалізниці" побували на заводі. Зараз там конструюють стіни й дах поїзда. До Євро-2012 в Україні курсуватиме шість корейських потягів.

До кінця року в Києві та області встановлять 50 автоматів із продажу молока. Літр продаватимуть по 7 грн. Один автомат коштує 15 тис. євро.

6 гривень коштуватиме проїзд 1 км на таксі з Борисполя до Києва з жовтня, сказав віце-прем'єр Борис Колесніков. У аеропорту працюватиме єдина служба перевезень. Зараз вартість проїзду таксівкою по Києву - 3 грн, областю - 3,5 грн.

350 000 євро коштує унітаз у резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я". Він прикрашений напівдорогоцінним камінням, пише французьке інформагентство France-Presse.

1 000 000 доларів заробила за півгодинний виступ на закритій вечірці в Криму американська співачка 41-річна Дженніфер Лопес. За чутками, виступ поп-зірки оплатив співвласник "Індустріального союзу Донбасу" Сергій Тарута. Його донька одружилася.

 

"Люди, які мають по кількадесят тисяч доларів чи євро, переводять їх у золото. У валюті залишають лише частину суми. Хтось купує 500 грамів золота й переживає, чи правильно робить. А хтось купує кілька кілограмів. Тих, хто купує кілограмами, - більше"

Сергій Ніколаєнко, головний консультант Української біржі дорогоцінних металів, про те, що в Україні збільшується попит на золото

"Рінат Ахметов купив проект Арсенія Яценюка "Фронт змін". Якось він сказав мені: бізнесмен купує проект, коли бачить, що він принесе хоча б 5 відсотків прибутку. Я вважаю, що він цілком правильно зробив"

Олександра Кужель, заступник голови партії "Сильна Україна"

 

 

Дзвінок у кабінеті Януковича: "Федоровичу, це Ахметов. Ганя в тебе? Тоді дай їй трубку, мені треба сказати тобі дещо важливе".

Вікторе Федоровичу, у тому, що ми так погано живемо, вашої провини немає - то цілком і повністю ваша заслуга

Охорона президента Януковича толерантна до журналістів. Наприклад, Дарку Чепак вона ще жодного разу не била.

Щовечора я вивчаю від п'яти до десятка способів вбивства людини. Ні, я не маніяк. Я - телеглядач.

 

Зараз ви читаєте новину «До кінця року в Києві та області встановлять 50 автоматів із продажу молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі