середа, 14 липня 2021 11:17

З'ясували причину зростання рівня смертності в Україні

З'ясували причину зростання рівня смертності в Україні
У першій половині червня зафіксували найнижчий рівень смертності за останні шість років. Фото: pixabay.com

В Україні наприкінці червня значно зросла смертність населення.

Причиною стала спекотна погода, припускають учені з Національної академії наук.

"Поміж можливих пояснень – безпосередній вплив погодних умов. Надмірна спека в третій декаді могла призвести до суттєвої надлишкової смертності", - ідеться в повідомленні.

Водночас у першій половині червня зафіксували найнижчий рівень смертності за останні шість років, якщо не враховувати летальні випадки від Covid-19.

"У червні знижувалася загальна смертність разом зі зниженням кількості летальних Covid-випадків. Загальна смертність виявилася нижчою за середній рівень 2015-2019 років, а також за рівень 2020-го. Очікуваний рівень смертності за сценарію, якби коронавірус можна було зупинити зараз, імовірно, нижчий за той самий період будь-якого з попередніх років, починаючи з 2015-го", - свідчать дані НАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені дали прогноз щодо коронавірусу в Україні

У Канаді з 25 червня від аномальної спеки раптово померли щонайменше 486 людей. Зазвичай у цей період у провінції реєстрували приблизно 165 випадків раптової смерті. Реєстрація летальних випадків затримується через різке збільшення смертності в поодиноких районах. За останні три-п'ять років у провінції підтвердили лише три смерті, пов'язані зі спекою. Експерти вивчатимуть закономірності смертей, зокрема регіони, у яких вони відбулися, а також вік, стать, захворювання й тип житла померлих.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували причину зростання рівня смертності в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі