середа, 26 жовтня 2022 10:52

Зонд NASA зробив унікальні світлини Землі та Місяця
3

Космічний зонд Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору Lucy зробив нові унікальні світлини Землі та Місяця.

Перше фото, де зображена лише Земля, апарат зробив завдяки камері Terminal Tracking Camera (T2CAM) 15 жовтня на відстані в 620 тис. км, повідомила у вівторок, 25 жовтня, пресслужба NASA.

"Другу світлину планети уже разом із супутником T2CAM зробила 13 жовтня на відстані в 1,4 мільйона кілометрів", – ідеться в повідомленні.

Зонд NASA зробив нові знімки Землі та Місяця
Фото: nasa.gov
Зонд NASA зробив нові знімки Землі та Місяця
Зонд NASA зробив нові знімки Землі та Місяця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили величезну чорну діру біля Сонячної системи

Упродовж 12-річної космічної подорожі зонд Lucy вже пролетів поблизу рекордної кількості астероїдів. Апарат дослідив їхню різноманітність, щоб краще зрозуміти формування Сонячної системи.

Космічний телескоп James Webb зробив деталізовану фотографію Стовпів Творіння в туманності Орла. Стовпи Творіння – величезні стовпи концентрованого пилу й газу, що розміщуються навколо порожнини в центрі.

Зараз ви читаєте новину «Зонд NASA зробив унікальні світлини Землі та Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі