вівторок, 09 травня 2017 07:25

Вживання комах в їжу знизить парниковий ефект - вчені

Вживання комах в їжу знизить парниковий ефект - вчені
Вживання комах в їжу знизить парниковий ефект - вчені Фото: Sean Gallup

Вживання в їжу комах замість м'яса дозволить боротися з глобальним потеплінням.

Людям потрібно повністю відмовитися від риби, м'яса і перейти на комах.

До таких висновків дійшла група вчених з Великобританії, результати дослідники розмістили в журналі Global Food Security.

За твердженням експертів, комахи можуть бути не менш смачними та поживними. Головне, правильно їх приготувати. Навіть невеликі зміни в раціоні будуть корисні для навколишнього середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили перший в світі біорозкладаний автомобіль

Інший варіант - замінювати м'ясо соєвими продуктами, наприклад, тофу. Для його виробництва потрібно порівняно небагато землі і енергії. Також можна обійтися і курятиною: вирощування птиці займає набагато більше простору, ніж розведення комах.

За оцінками вчених, якщо люди стануть споживати вдвічі менше м'яса, звільниться приблизно 1680 млн га землі – це територія, в 70 разів перевищує площу Великобританії.

Вчені провели експеримент і з'ясували, що собаки володіють здібностями до телепатії.

Встановлений взаємозв'язок з господарем дозволяє тварині читати думки.

Зараз ви читаєте новину «Вживання комах в їжу знизить парниковий ефект - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі