четвер, 17 травня 2018 13:15

Всеукраїнський конкурс стартапів: переможці розробили унікальний проект

 

У Міністерстві освіти і науки України визначили переможців Всеукраїнського конкурсу стартапів.

Найкращі стартапи визначали у двох номінаціях: "Економічно спрямовані інновації" та "Соціально спрямовані інновації", зазначили на сайті міністерства.

Аграрний вуз – Вінницький національний аграрний університет – переміг у номінації "Економічно спрямовані інновації", а також отримав приз глядацьких симпатій. Університет запропонував проект енергозберігаючого вібраційного млина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські школярі створили унікальні розробки

"Млин дозволяє робити подрібнення до розміру частинок від 5 до 50 мікрометрів, що вп'ятеро тонше від людської волосини. Це дає змогу більше активувати матеріал. Приміром, подрібнені на такому млині лікарські засоби засвоюються організмом не за кілька годин, як за звичайного подрібнення, а максимум за годину", - розповіли розробники.

Загалом на участь у конкурсі подали 240 заявок. За визнання та кошти боролися вузи, наукові установи національних академій наук, школи, коледжі, професійно-технічні училища тощо. До фіналу потрапили лише 20 проектів.

Стартапери з Вінниці та Тульчина створили онлайн-сервіс, яким користується президент Аргентини і сейм Польщі. Додаток Restream призначений для онлайн-трансляцій, які можна робити на 30 платформах одночасно, серед них - Facebook, Youtube, Periscope, Twitch та інші.

Зараз ви читаєте новину «Всеукраїнський конкурс стартапів: переможці розробили унікальний проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі