неділя, 14 травня 2017 14:09

Визначили, як насправді собаки впливають на людей

Визначили, як насправді собаки впливають на людей
Собаки відволікають господарів від стресу Фото: sehhanews.com

Науковці Університету Флориди виявили, що наявність собак сприятливо відбивається на душевному стані людини. Вони допомагають господарям розслабитися і відволіктися від стресу.

Особливо добре з людиною на психологічному рівні взаємодіють собаки, проте їх зв'язок з дітьми більш виражена. Дослідникам вдалося встановити, що вони можуть відвернути увагу малюків від коліків в животі і ріжучих зубів.

Читайте також: Крихітна собака їздить верхи на своєму другові

Під час експерименту брали участь 200 сімей, половині з них вчені запропонували завести собаку, а інший - виховувати дітей без домашньої тварини. Після трьох місяців з'ясувалося, що вихованці допомагають зняти стрес і заспокоюють малюків.

Американські фахівці з Університету Міннесоти з'ясували, що люди, у яких немає кішки, на 40% частіше страждають від серцевих нападів. Звуки муркотіння котів прискорюють регенерацію в людському організмі.

Кішки бурчать з частотою 25-150 Гц, а це ідеально підходить для відновлення м'язової і кісткової тканини, а також просто для ослаблення м'язового болю.

Зараз ви читаєте новину «Визначили, як насправді собаки впливають на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі