вівторок, 27 листопада 2018 10:55

Виявили небезпеку соціальних мереж

Виявили небезпеку соціальних мереж
Соцмережі викликають почуття самотності. Фото: armeniasputnik.

Соціальні мережі можуть спровокувати появу депресії.

Американські науковці з Університету Пенсільванії виявили причинно-наслідковий зв'язок, пише 24 канал.

Вчені провели експеримент. До нього залучили 143 добровольців. Піддослідних розділили на дві групи. Усі вони користувалися соцмережами протягом 3 тижнів експерименту. Одна група користувалася соцмережами у звичайному для себе режимі. Інша - близько 10 хв щодня.

Медики визначали ступінь психо-емоційного здоров'я учасників. Більше психологчних проблем виявили у тих учасників, які найчастіше користувалися соцмережами. Піддослідні частіше відчували самотність і неповноцінність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сайти українці найчастіше відвідували в жовтні

"Така тенденція пов'язана з підсвідомим прагненням порівнювати себе з іншими. Бачачи в соцмережах щасливі фотографії інших, у людини може виникати почуття, що їх життя краще. Також може формуватися усвідомлення власної неповноцінності", – кажуть фахівці.

У жовтні найпопулярнішими додатками серед користувачів смартфонів на платформі Android стали Viber (96,4%), YouTube (91,7%) і Chrome (90,7%). У дослідження брали участь користувачі смартфонів Android 16-55 років у містах з населенням більше 50 тис.

Зараз ви читаєте новину «Виявили небезпеку соціальних мереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі