понеділок, 28 серпня 2017 15:48

Винайшли вакцину від наркозалежності

Винайшли вакцину від наркозалежності
Науковці винайшли вакцину, яка виробляє імунну реакцію мозку на героїн та синтетичні опіоїди. Фото: YouTube

Науковці винайшли вакцину, яка виробляє імунну реакцію мозку на героїн та синтетичні опіоїди. Вакцину успішно протестували на мишах.

Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на наукову статтю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна є найменш вакцинованою країною

У статті Science Alert зазначають, що опіоїди складаються з маленьких молекул і майже не розпізнаються імунною системою. Людина не може протистояти їхньому впливу. Щоб активувати захист організму, особливо мозку, фахівці створили препарат на основі гаптенів – невеликих молекул, які самі по собі не мають імуногенності, але набувають її, приєднуючись, наприклад, до білків.

Гаптен-антиген в організмі пацієнта дозволить розпізнавати молекули з опіоїдною структурою. Саме тому, гематоенцефалічний бар'єр, що розділяє кровоносну систему і мозок людини, не дозволить проникнути наркотичним речовинам.

Вчені сподіваються, що вакцина дозволить зменшити залежність пацієнтів від наркотиків і знизить кількість смертей від передозувань.

Протестували першу вакцину від раку. Онкологи зі США, Німеччини та Австрії довели, що випробувані ними вакцини проти раку безпечні і клінічно ефективні для профілактики меланоми.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли вакцину від наркозалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі