понеділок, 02 липня 2018 14:00

Вчені виявили несподівану користь стресу

Вчені виявили несподівану користь стресу
Стрес може сприятливо впливати на деякі процеси в організмі. Фото: hypnosis.com.au

Стрес може сприятливо впливати на деякі процеси в організмі.

Про це розповів професор клінічних досліджень великих тварин університету штату Мічиган Адам Мозер, передає The Conversation.

Вчений стверджує, що стрес робить людину сильнішою, витривалішою і швидшою. До такого висновку вчені прийшли в ході досліджень на свинях, які мають схожі з людьми системи органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрес може завдати несподіваного удару

"Не весь стрес поганий. Коли ми відчуваємо загрозу, наш гіпоталамус "штовхає" нас, щоб захистити і мотивувати до втечі або бою. Це первинний еволюційний відгук, запрограмований нашим мозком, щоб допомогти нам вижити, а потім відновити нормальні умови", - каже Мозер.

Людей, які страждають від постійного стресу, зазвичай тягне до шкідливої їжі: фастфуду, солодощів, газованої солодкої води та ін. Однак, насправді, вживання таких продуктів нічим нашому організму не допомагає, а відчуття полегшення, яке нібито дарує з'їдений одним махом кілограм цукерок, лише вводить в оману. Боротися ж зі стресом легше, ніж можна уявити, і помічником в цьому є правильна їжа.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили несподівану користь стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі