четвер, 01 серпня 2019 08:10

Вчені розшифрували людські думки завдяки Facebook

Вчені розшифрували людські думки завдяки Facebook
Навчилися читати людські думки. Фото: iStockphoto

У Сан-Фрнациско вчені з Каліфорнійського університету навчилися розшифровувати думки людини в текст у режимі реального часу. Дослідження спонсорувала компанія Facebook.

Це дослідження-перше в своєму роді, в рамках якого у лікарів вийшло вважати наміри вимовити слово і перевести його в текст в режимі реального часу, - повідомляє The Guardian.

"Поки інноваційне програмне забезпечення може зчитувати лише певні пропозиції. Це перший раз, коли такий підхід використовується для визначення вимовлених слів і фраз. Важливо пам'ятати, що ми досягли цього, використовуючи обмежений словниковий запас, але в майбутніх дослідженнях ми сподіваємося підвищити гнучкість і точність того, що ми можемо перевести, — каже один з авторів дослідження Девід Мозес.

У перспективі, повноцінна система, яка зможе читати думки, вирішить проблеми комунікації у людей з проблемами мовного апарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США навчились збивати ракети у космосі

Індія запустила на Місяць міжпланетну станцію "Чандраян-2". Ракета-носій стартувала з космодрому на острові Шріхарікота в Індії о 14:43 за місцевим часом, о 11:13 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розшифрували людські думки завдяки Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі