пʼятниця, 18 грудня 2020 12:02

Вакцини від коронавірусу стали науковим проривом року

Вакцини від коронавірусу стали науковим проривом року
Наразі основними вакцинами від вірусу SARS-COV-2 є вакцини від виробників Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson. Фото: pixabay

Розробка вакцин від коронавірусу посіла лідируючу позицію в щорічній публікації американського журналу Science про найважливіші наукові відкриття і прориви.

Головний редактор Science Голден Торп у редакційній статті назвав Covid-вакцини "головним науковим проривом" 2020 року, передає "Укрінформ".

"Цього року ми знали, що науковий прорив буде пов'язаний з Covid-19, але лише в останні пару тижнів стало очевидним, що високоефективні нові вакцини візьмуть пальму першості", - написав Торп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закупка вакцин від Covid-19. Разумков прокоментував кошторис

За його словами, досягнення у сфері вакцин від коронавірусу є "свідченням роботи багатьох відданих своїй справі вчених сьогодні і в минулому". Торп зазначив, що на шляху до розробки вакцин траплялося багато перешкод, зокрема "необґрунтовані атаки політиків і вчених, які намагалися використовувати пандемію". Також успішний початок масової імунізації вакцинами від коронавірусу свідчить про те, що "цей прорив є тріумфом для всієї науки".

Основними вакцинами від вірусу SARS-COV-2 є вакцини від виробників Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson.

Сполучені Штати Америки і Велика Британія вже почали застосовувати вакцину від коронавірусу, спільно розроблену Pfizer і її німецьким партнером BioNTech SE, а інші країни, як очікується, чинитимуть за їх прикладом.

Лікарів можуть почати вакцинувати від коронавірусу вже в лютому. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-бесіди з провідними підприємцями на тему "Україна і світ 2021", передає "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Вакцини від коронавірусу стали науковим проривом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі