вівторок, 18 червня 2024 01:27

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані

В Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані
Міноборони підрахувало кількість військовозобов'язаних, які оновили дані через "Резерв+". Фото: РБК

Понад 1,5 млн українців вже оновили свої дані через мобільний застосунок "Резерв+". Серед них 210 тис. жінок.

Через Центри надання адміністративних послуг дані оновили 233 тис. українців, а через Териториальні центри комплектування і соціальної підтримки - 208 тис., овідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, зазначається на сайті Міністерства оброни України.

"Резерв+" залишається найзручнішим способом оновлення даних та виконання свого обов'язку. На обробку такої кількості звернень ТЦК знадобилось би близько року. Цифрові інструменти допомагають громадянам оновлювати дані з будь-якої локації та розвантажують ТЦК", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина українців підтримують нові норми мобілізації: опитування

Найактивніше оновлюють дані закордоном у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді та Сполучених Штатах Америки.

18 червня у застосунку Резерв+ з'явиться QR-код.

Це остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру "Оберіг" до паперового військово-облікового документу, розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Оновити дані необхідно до 16 липня включно. Для цього можна завантажити застосунок "Резерв+" в App Store чи Google Play та авторизуватися через Bank ID або ж звернутися до територіальних центрів комплектування чи центрів надання адміністративних послуг.

Наразі у мобільному застосунку "Резерв+" не передбачена технічна можливість надсилання електронних повісток, сказав Лазуткін.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони розповіли, скільки українців вже оновили дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі