понеділок, 17 червня 2024 17:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Третина українців підтримують нові норми мобілізації: опитування

Третина українців підтримують нові норми мобілізації: опитування
18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Фото: колаж ТСН

Серед українців немає вираженого ставлення до закону про мобілізацію.

Водночас серед опитаних соціологами більше тих, хто його не підтримує. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 26 травня-1 червня.

"Серед українців немає вираженого ставлення до Закону про мобілізацію (що, вочевидь, є наслідком розуміння, що країна потребує вдосконалення процедур рекрутингу, власних страхів та стурбованостей, а також того, що сам Закон охоплює різні сфери)", – зазначають соціологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мобілізацію не змінюватимуть - нардеп

Так, 34% респондентів заявили, що підтримують новий закон про мобілізацію, 20% скоріше не погодилися, а 32% зовсім не погодилися (і ще 14% не відповіли на запитання).

"Незгода з твердженням не є тотожною тому, що люди виступають проти (і тим більше не є свідченням ставлення до потреби самої мобілізації чи потреби давати відсіч ворогу). Безумовно, частина з тих, хто не згоден, є саме противниками. Водночас ще частина може не погоджуватися лише з окремими складовими Закону або мати стримане, нейтральне ставлення", - зазначають в КМІС.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «Третина українців підтримують нові норми мобілізації: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі