пʼятниця, 11 серпня 2023 15:26

У школах запроваджують нову форму навчання

У школах запроваджують нову форму навчання
Навчальний рік 2023-2024: запроваджують нову форму навчання з дистанційною формою Фото: cheline

У вибраних школах в кожній області запроваджують нову форму навчання.

Йдеться про ті школи, де буде обрано дистанційне навчання.

Учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме шість-вісім годин на тиждень. Решту предметів діти зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Близько мільйона дітей зараз за межами України. Наше завдання — зберегти їхній зв'язок з Батьківщиною і сприяти поверненню додому", - зазначив Денис Шмигаль.

Яка ситуація з укриттями

Менше місяця залишилося до початку навчального року. Наразі 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. Це дозволяє розмістити там 4,7 млн учнів та вчителів.

"Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття уряд виділив ще у квітні – 1,5 млрд грн", - зазначив Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН назвали дату і формат навчання

У 2023 році планують облаштувати майже 1,5 тис. укриттів, загалом їх треба збудувати 5,4 тис. Всі вони мають відповідати критеріям надійності, безбар'єрності та енергоефективності, говорить прем'єр-міністр.

"З боку ОВА має бути регулярний моніторинг безпекової ситуації в громадах. Там, де є загроза життю чи здоров'ю дітей, офлайн, тобто очного, навчання не буде. Місцева влада найкраще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях", - підсумував Денис Шмигаль.

До кожного школяра пропонують застосувати індивідуальний підхід. Йдеться про дітей, які раніше виїжджали з України через війну і повертаються додому

Такі рекомендації надає Міносвіти школам.Також важливо надати можливість українським дітям, які наразі перебувають в інших країнах, продовжити навчатись за українською програмою, сприяти тому, щоб вони не втрачали зв'язок з Україною і могли продовжити здобуття освіти у нашій державі.

Зараз ви читаєте новину «У школах запроваджують нову форму навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі