пʼятниця, 14 липня 2023 05:30

У МОН назвали дату і формат навчання

У МОН назвали дату і формат навчання
Назвали дату початку навчанняФото: pexels

Керівникам установ професійної вищої освіти, професійних коледжів, академій та університетів повідомили про дату та формат навчання.

Рекомендується розпочати навчальний рік 1 вересня 2023 року, йдеться на Osvita.

Хоча директори можуть самостійно визначати організаційну та безпекову модель освітнього процесу.

"Вимушений перехід закладів освіти на проведення освітнього процесу в дистанційному форматі через епідемією COVID-19 і збройну агресією РФ призвів до незаперечного зниження якості освіти", - йдеться у листі.

В чому проявляється погіршення якості освіти:

Відсутність ефективного зворотного зв'язку з викладачами

Велика кількість домашніх завдань

Технічні проблеми

Недостатнє забезпечення отримувачів освіти та науково-педагогічних працівників комп'ютерною технікою

Нестача спілкування

Відсутність отримання дієвого практичного досвіду.

Тому в Міносвіти рекомендують закладам вищої та спеціальної вищої освіти 1 вересня 2023 року максимально перейти до здійснення освітнього процесу в аудиторному форматі з урахуванням наявності та місткості укриттів.

Ця рекомендація не стосується закладів освіти, які розміщені на територіях, що знаходяться в зоні бойових дій. Мова йде про ті території, які є в зоні досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем С-300.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літні канікули у дітей: батькам дали 12 порад

"Міністерство повною мірою усвідомлює виклики, які стоять перед закладами у зв'язку з поновленням навчання в аудиторному форматі. Тому першочерговим завданням для навчальних закладів є безпечна складова навчального процесу", - наголосили у Міністерстві.

Керівникам закладів освіти у липні-серпні 2023 року рекомендується докласти максимальних зусиль щодо упорядкування існуючих укриттів, спеціалізованих і пристосованих аби там можна було проводити заняття під час повітряних тривог.

Багато школярів вимушено покинули свої домівки і навчаються в інших країнах або дистанційно.

Міністерство освіти і науки пояснило, як спростити підготовку дітей до зарахування у школу після повернення в Україну.

Зарахування учня в школу здійснюється на підставі заяви одного з батьків (опікунів, законних представників) особисто, електронною поштою чи будь-яким доступним способом. Дитину можуть зарахувати у ту школу, де вона навчалася до вимушеного переміщення, або в будь-яку іншу на вибір батьків або інших законних представників.

Зараз ви читаєте новину «У МОН назвали дату і формат навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі