вівторок, 02 березня 2021 12:12

У періодичній таблиці з'явились нові елементи

У періодичній таблиці з'явились нові елементи
У періодичній таблиці з'явились нові елементи фото: vseosvita.ua

2 березня 2017 року елементи Moscovium, Tennessine і Oganesson офіційно додали до періодичної таблиці на конференції в Москві.

Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії офіційно додав номери 115, 117 і 118 до періодичної таблиці елементів. Нові елементи отримали офіційні назви Moscovium, Tennessine і Oganesson.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створять цифрову модель Землі для боротьби зі зміною клімату

За 5 місяців до цього провели голосування, у якому громадськість могла запропонувати назви для нових елементів. Публіка була оригінальна, пропонуючи варіанти назв на честь відомих співаків. Наприклад, "lemmium" в честь покійного фронтмена Motorhead. Проте остаточні назви визначили більш дипломатичними.

Oganesson отримав назву на честь вченого Юрія Оганесяна. Moscovium та Tennessine названі на честь держави та штату відповідно.

1 березня 1869 року Менделєєв представив 1-й варіант періодичної таблиці елементів. Особливість Періодичного закону серед інших фундаментальних законів полягає в тому, що він не виражений у вигляді математичного рівняння, а його графічним вираженням є розроблена Менделєєвим періодична система елементів.

Зараз ви читаєте новину «У періодичній таблиці з'явились нові елементи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі