четвер, 12 квітня 2018 17:21

Встановили, чому не варто застеляти ліжко покривалом

Встановили, чому не варто застеляти ліжко покривалом
У застеленому ліжку є цвіль, бактерії, грибки. Фото: mygazeta

Застелене ліжко може нашкодити здоров'ю.

Дві групи британських науковців провели два незалежні дослідження, пише segodnya.

Перше дослідження провели науковці під керівництвом С. Претлава з лондонського університету Кінгстона. Виявилося, що у застеленому ліжку проживають понад 1,5 млн пилових кліщів. Вони харчуються лусочками шкіри. Тепле середовище у накритому покривалом ліжку сприяє їх розмноженню і росту.

Пиловий кліщ може спровокувати алергію, бронхіальну астму, екзему і дерматит.

Якщо залишити під прямими сонячними променями незастелене ліжко, вся популяція знищиться. Також слід регулярно провітрювати кімнату.

Друге дослідження науковці опублікували у виданні The Daily Mail. Дослідники виявили у застеленому ліжку цвіль, грибки і бактерії. Особливо багато їх у ліжках, у яких люблять їсти. Залишки їжі — хороший ґрунт для розмноження живих форм. Особливо у теплому і вологому середовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як колір постільної білизни впливає на сон

Ці біологічні організми викликають кон'юнктивіт, риніт, численні шкірні ураження.

Фахівці радять не застилати ліжко або відмовитися від покривала зі щільної синтетичної тканини. Через неї не проникає повітря. Також потрібно регулярно провітрювати кімнату, прати постіль.

Постіль потрібно змінювати щотижня. Невипрана постіль — ідеальне середовище для розвитку різних мікроорганізмів. Наявні бактерії можуть спричинити захворювання дихальної системи людини і шкіри. Бактерії — алергени. Можуть викликати пробудження із закладеним носом або погіршити астму.

Зараз ви читаєте новину «Встановили, чому не варто застеляти ліжко покривалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі