пʼятниця, 09 лютого 2018 11:08

Вчені встановили, як виглядав перший британець

Британець, який жив 10 тис. років тому, мав темну шкіру і блакитні очі.

Про це свідчить аналіз ДНК останків, які виявили 1903-го у печері на південному заході Англії. Про це пише УНН.

Автор: ipress.ua
 

Лабораторне дослідження провели фахівці Музею природної історії Великої Британії і Університетського коледжу Лондона. Науковці просвердлили в черепі стародавньої людини отвір у 2 мм. Звідти для аналізу дістали кістковий порошок.

Автор: unn
 

Чеддарска людина мала низький зріст -1 м 65 см. Важила близько 63 кг. Померла у 20 років. Тріщини в черепі свідчать, що чоловік помер неприродною смертю. Дослідження геному показали, що його організм не міг перетравлювати молока і молочних продуктів у дорослому віці.

Аналіз ДНК змінив уявлення про зовнішній вигляд "людини з Чеддара". Адже раніше вважали, що у неї світла шкіра і карі очі. Отримані дані свідчать, відносна світла шкіра з'явилася у європейців недавно.

Автор: unn
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еволюція людини закінчилася, попереду деградація - вчені

Після проведених досліджень науковці створили бюст британця. Його видрукували на 3D-принтері. Над створенням працювали майже 3 місяці.

Під назвою "людини з Чеддара" відомі останки чоловіка, які знайшли у печері Гофа в графстві Сомерсет у 1903 році. Людина з Чеддара" була нащадком переселенців з континентальної Європи - перших людей, які повернулися на територію нинішньої Великобританії після останньої льодовикової епохи.

Зараз ви читаєте новину «Вчені встановили, як виглядав перший британець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі