пʼятниця, 06 квітня 2018 07:25

Вчені розвіяли міф про макарони

Вчені розвіяли міф про макарони
Вчені розповіли про можливості схуднути при вживанні макаронів Фото: fotolia

Вживання макаронних виробів не призводить до збільшення ваги і, навіть дозволяє схуднути.

"Ми можемо з упевненістю сказати, що макаронні вироби не надають несприятливого впливу на вагу тіла, коли ви їх їсте з іншими здоровими продуктами, мають низький глікемічний індекс. У такому випадку, як показало дослідження, людина може і втратити у вазі "на вуглеводах". Тому, всупереч сумнівам, макарони, можливо, варто вважати частиною здорової дієти", - говорить доктор Джон Сівенпіпер, повідомляє Eurekalert.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти продовжують життя

Він пояснив, що кілька тисяч людей, які взяли участь в дослідженні, вживали близько 3-х порцій пасти (розмір кожної - половина чашки середнього обсягу) в тиждень.

Протягом 12 тижнів спостережень за добровольцями фахівці зафіксували втрату, в середньому, 0,5 кг ваги. При цьому ніякого несприятливого впливу на організм не зафіксували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів, які найбільше викликають залежність

Вживання червоного м'яса підвищує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок. Британські вчені з Лідського університету провели дослідження за участі 32,2 тис. жінок.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвіяли міф про макарони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі