понеділок, 26 грудня 2022 11:15

Телескоп Hubble зробив унікальне фото незвичайної галактики

За допомогою телескопа Hubble вчені сфотографували химерну галактику із "довгими рукавами".

Знімок 26 грудня опублікували на сайті обсерваторії, повідомляє пресслужба NASA.

"У центрі знімка зображена спіральна галактика, що має яскраве ядро з плямами темного пилу і нечіткі, тьмяні спіральні рукави з плямами яскраво-синього кольору. У верхньому правому куті розташована менша помаранчева еліптична галактика. Тло зображення усіяне безліччю крихітних зірок і галактик", – ідеться у повідомленні.

Центр об'єкта нагадує звичайну спіральну галактику, а довгі потоки зірок тягнуться від галактичного ядра, наче химерно витягнуті спіральні рукави. За словами вчених – приливні потоки, що викликані випадковою взаємодією в минулому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові надпотужні спалахи на Сонці спровокували проблеми на Землі

Автор: esahubble.org
  Незвичайна галактика знаходиться приблизно за 450 млн світлових років від Землі
Незвичайна галактика знаходиться приблизно за 450 млн світлових років від Землі

Ця незвичайна галактика розташована в сузір'ї Форнакс приблизно за 450 млн світлових років від Землі.

Космічне агентство NASA опублікувало знімки зіткнення зонда DART з астероїдом, зроблені телескопами James Webb і Hubble. Організувавши епохальний експеримент із захисту Землі від астероїдів, що закінчився зіткненням зонда DART з небесним тілом, NASA не втратила можливості зробити знімки події з різних ракурсів. DART, розміром не більший за торговельний автомат, 26 вересня врізався в нешкідливий Діморфос розміром з футбольний стадіон на відстані 11 млн км від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Телескоп Hubble зробив унікальне фото незвичайної галактики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі