четвер, 04 лютого 2021 13:06

Телескоп Hubble показав нову галактику

Галактичну туманність NGC 6729 в сузір'ї Південна Корона сфотографував телескоп Hubble.

Туманність, яка розташована за близько 400 світлових років від Землі, також називають Caldwell 68, повідомили на сайті Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу - NASA.

У своєму сузір'ї туманність є лише невеликою частиною молекулярної хмари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В об'єктив Hubble потрапила планетарна туманність

Відкрив цей космічний об'єкт німецький астроном Йоганн Фрідріх Юліус Шмідт 15 червня 1861 року. Найкращий період, щоб її побачити, пізнє літо в Північній півкулі та пізня зима в Південній півкулі.

Автор: NASA
  Відкривачем цього космічного об'єкта є німецький астроном Йоганн Фрідріх Юліус Шмідт, який уперше за NGC 6729 спостерігав 15 червня 1861 р.
Відкривачем цього космічного об'єкта є німецький астроном Йоганн Фрідріх Юліус Шмідт, який уперше за NGC 6729 спостерігав 15 червня 1861 р.

Утім, зазвичай туманність видно з невеликого телескопа.

Учені знайшли в космосі 6 нових екзопланет, які ритмічно рухаються та обертаються навколо своєї центральної зірки. Виявити планети вдалося телескопу Європейського космічного агентства - ESA - CHEOPS.

Зараз ви читаєте новину «Телескоп Hubble показав нову галактику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі