середа, 21 грудня 2016 15:44

Скільки потрібно грошей, щоб врятувати Землю

Скільки потрібно грошей, щоб врятувати Землю

Науковці вважають, що Земля може постраждати від величезного метеорита або комети. Щоб захистити Землю від астероїдів, необхідно витратити $5,6 млрд на заходи безпеки.

Як варіант планетарного захисту фахівці пропонують проект "Цитадель". У цей захисний комплекс увійдуть два ешелони - короткострокового і довгострокового реагування та дві допоміжні служби - прогнозування і регіонального захисту. Ці підсистеми можна запустити, використовуючи відомі технології, повідомляє GoGetNews з посиланням на Центр планетарного захисту.

Окрім цього, космічне тіло, яке загрожує Землі, можна зіштовхнути з траєкторії або підірвати, вважають у NASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде апокаліпсис — 8 сценаріїв

За допомогою комп'ютерного моделювання дослідникам вдалося з'ясувати, що відхилити астероїд може інший об'єкт, наприклад космічний апарат, розігнаний до високих швидкостей. Однак якщо космічне тіло занадто велике, то необхідно використовувати ядерні боєголовки.

За словами вчених, за останні 20 років в атмосферу планети увійшло понад 500 метеоритів.

Минулого року на Землю ледь не впав астероїд Гелловін, діаметр якого сягав до 620 м, а швидкість руху - близько 35 км/с. Небесне тіло вдалося побачити за 20 днів до його передбачуваного падіння, 31 жовтня, на честь чого й дали ім'я Гелловін. Експерти зазначають, що якби астероїд врізався в планету, сила удару була б такою, як і після вибуху 50 тис. мегатонн вибухової речовини. Катастрофа мала би глобальний характер.
Зараз ви читаєте новину «Скільки потрібно грошей, щоб врятувати Землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі