понеділок, 26 листопада 2018 11:14

Народилися діти з відредагованими генами

Народилися діти з відредагованими генами
На світ з'явилися перші діти з відредагованими генами. Фото: UkrMedia

На світ з'явилися перші діти з відредагованими генами.

Технологія цілеспрямованого редагування людського генома, відома в науковому світі під назвою "CRISPR", передає Naked Science.

"Роботу проводили в Китаї, оскільки в США експерименти такого роду заборонені через побоювання, що втручання в генетику в одному поколінні може привести до генетичних змін в наступних поколіннях або зашкодити іншим генам. Народилися дівчатка-близнюки", - каже вчений Хе Цзянькуй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували, від кого ракові гени перейшли до людей

За словами Цзянькуй, він вніс зміни в ембріони семи пар, яким довелося вдатися в штучному заплідненню. Поки що на світ з'явилася тільки перша пара дітей з відредагованими генами, які, серед іншого, в майбутньому повинні захистити організм від таких захворювань, як ВІЛ і СНІД.

Підтвердження наукового відкриття поки немає.

Група вчених Гарвардського університету успішно зберегла GIF-картинку (анімоване зображення) у живій бактерії. Дослідники закодували порядок кадрів GIF-зображення історичної зйомки вершника на коні та в підсумку змогли повернути та продивитися дані з точністю до 90%.

.

Зараз ви читаєте новину «Народилися діти з відредагованими генами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі