вівторок, 27 березня 2018 05:28

Понад 50% на континенті: ООН спрогнозувала вражаючі темпи вимирання тварин

Понад 50% на континенті: ООН спрогнозувала вражаючі темпи вимирання тварин
До 2050 року на Американських континентах різноманіття фауни скоротиться на 9%. Фото: globalwarmingandanimalsss.blogspot.com

Протягом XXI століття на Землі можуть зникнути багато різновидів тварин, риб та птахів. Зміни торкнуться екосистем майже всіх континентів - Європи, Північної та Південної Америки, Центральній Азії, Африки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Через висихання озер в Африці вимруть понад 50% птахів і тварин. Такий прогноз на найближчі 80 років опублікували експерти ООН.

Крім того, на фауну континенту впливатиме і кількість людей. Очікують, що до 2050 року в Африці житимуть не 1,25 млрд, а 2,5 млрд осіб.

Через 30 років загинуть 90% коралів в Південно-Східній Азії. Процес їхнього вимирання не вдасться зупинити навіть якщо сповільнити глобальне потепління. Так само зникнуть в регіоні риби - за умови таких високих обсягів промислового вилову, який є сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, скільки триватиме літо

В Америці також скорочуватиметься різноманіття тварин. Від часу відкриття континенту місцева фауна скоротилася на 31%. До 2050 року цифра збільшиться до 40%.

За словами науковців, у зв'язку з глобальним потеплінням на порозі вимирання опинилися королівські пінгвіни. Сьогодні їхня популяція становить близько 3,2 млн. До кінця століття кількість цих пінгвінів може скоротитися на 70%. Сучасний клімат зрушив харчовий пояс тварин - за кальмарами та тунцем пінгвіни вимущені пропливати не звичні 500 км, а 700 км. Це - зайвий час, за який можуть загинути дитинчата, що залишились в колонії.

Зараз ви читаєте новину «Понад 50% на континенті: ООН спрогнозувала вражаючі темпи вимирання тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі