середа, 26 вересня 2018 07:25

Показали рідкісне явище на Землі

Вчені показали унікальне природне явище.

Камери агентства NASA, встановлені на величезній повітряній кулі зняли сріблясті хмари. Їх ще називають мезосферними, передає Science Alert.

Місія Космічного агентства - PMC Turbo, проходила в липні протягом п'яти днів. Від Швеції в Канаду пливла спеціальна куля на висоті 80 км.

Унікальні хмари мають космічне походження і складаються із залишків кристалів льоду з крихітних метеорів, що потрапляють в атмосферу Землі. Крім їх походження і краси, вони цікаві ще й тим, що піддаються впливу гравітаційних хвиль, які відіграють велику роль у передачі енергії з нижньої тропосфери до вищої мезосферу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA показали "фантастичну" карту Землі

  NASA зняли сріблясті хмари. Фото: naked-science.ru
NASA зняли сріблясті хмари. Фото: naked-science.ru

"Вперше ми змогли візуалізувати потік енергії гравітаційних хвиль. На великій висоті ми змогли побачити, як гравітаційні хвилі розбиваються, немов хвилі океану", - каже один з дослідників Дейв Фрітс.

Космічне агентство NASA опублікувало 360-градусну панораму Марса під час пилової бурі. Марсохід Curiosity зробів знімок на гірському хребті Віри Рубін. На фотографії помітний корпус апарату, покритий шаром пилу, а також марсіанська область Стоер, де ровер проведе найближчим часом буріння ґрунту.

Зараз ви читаєте новину «Показали рідкісне явище на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі