понеділок, 13 лютого 2023 11:39

Показали проєкт автономної бази на Місяці, де зможуть жити люди
3

Австрійська компанія PneumoCell створила концепцію надувного житла для розміщення людей на Місяці.

Одне таке поселення має 16 куполів і може розміщати до 32 астронавтів, повідомляє Space.com.

"Pneumo Planet – це надлегка надувна конструкція, вкрита реголітом, яка працюватиме автономно. Вона вироблятиме й перероблятиме власний кисень і їжу за допомогою сонячної енергії", – ідеться у повідомленні.

За словами доктора Берлінського технічного університету та співавтора дослідження Філіпа Глезера, розробка може служити постійною місячною базою. Вона покликана захищати від космічного випромінювання та мікрометеоритів, зберігаючи екіпаж у безпеці та подовжуючи тривалість їхніх місій.

Створили проєкт автономної бази на Місяці
Фото: PneumoCell
Створили проєкт автономної бази на Місяці
Створили проєкт автономної бази на Місяці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли у космосі нову планету, на якій може бути життя

Pneumo Planet отримала фінансування від Європейського космічного агентства. Поселення може бути розташоване поблизу одного з полюсів Місяця, де більше сонячного світла або ж біля полярного кратера для забезпечення водою.

Архітектором і провідним дизайнером Pneumo Planet виступив Томас Герциг.

"Найважливіше нововведення – дзеркала, які відбивають сонячне світло в оптимальному діапазоні довжин хвиль у теплицю, блокуючи шкідливі частинки радіації", – пояснив він.

Міжнародна група астрономів виявила у системі Коперника дві нові екзопланети, які є суперземлями. Одна з них настільки розпечена, що на її поверхні перебуває океан із магми, температура якого становить приблизно 2 тис.°С.

Зараз ви читаєте новину «Показали проєкт автономної бази на Місяці, де зможуть жити люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі