середа, 02 серпня 2023 12:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали нову модель FPV-дронів, які передають на озброєння ЗСУ

Автор: facebook.com/reznikovoleksii
  Міністр оборони України Олексій Резніков показав нову модель FPV-дронів, які передають на озброєння ЗСУ
Міністр оборони України Олексій Резніков показав нову модель FPV-дронів, які передають на озброєння ЗСУ

До Збройних сил України надійде десята модель FPV-дронів.

Це станеться після перевірки комісією Міноборони та підписання відповідного наказу, заявив міністр оборони України Олексій Резніков 2 серпня.

"Маємо невеликий ювілей. Тримаю в руках нову модель FPV-дрона, який офіційно стає в експлуатацію у ЗСУ. Переконливі ТТХ і новий масштаб виробництва. Головне – збережені життя наших воїнів. Необхідні процедури сьогодні завершила відповідна комісія при Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України, далі – мій наказ. Це результат спільної праці", – повідомив Резніков.

Міноборони діє зараз максимально гнучко, щоб усі спроможні команди розробників та виробників мали можливість себе проявити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ заявила про модернізацію МіГ-31 – в ЗСУ відреагували

Цей FPV-дрон, як і інші моделі, збирають в України, але переважно з іноземних комплектуючих. Наступний крок – виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність та стійкість постачання армії за будь-яких обставин.

За 15 місяців Міноборони вже прийняло на озброєння понад 30 моделей БПЛА різних типів: розвідувальних, ударних, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів.

"Офіційно створено боєприпаси для БПЛА як окрему категорію. Все це тестується на полі бою нашими воїнами, модернізується. Поступово відбудеться уніфікація, – нагадав міністр.

У вересні 2022 року за ініціативи Міноборони суттєво спростили процедуру прийняття озброєння та військової техніки в експлуатацію. За словами Резнікова, формальності, які раніше займали до 2 років, тепер проводять за лічені тижні.

В Україні розробили дрон-камікадзе оперативно-стратегічного рівня "Рубака". Його вже використовують по цілях у РФ.

Зараз ви читаєте новину «Показали нову модель FPV-дронів, які передають на озброєння ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі