вівторок, 01 серпня 2023 14:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Розповіли про український дрон, який використовують по російській території

Розповіли про український дрон, який використовують по російській території
Дрон "Рубака" розробили в Україні. Фото: "Мілітарний"

В Україні розробили дрон-камікадзе оперативно-стратегічного рівня "Рубака".

Його вже використовують по цілях у РФ, повідомляє портал "Мілітарний".

Це аналог іранського Shahed-136, але конструктивно він відрізняється і коштує менше. Ціна "Рубаки" $15 тис. за одиницю, його дальність досягає 500 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака на Москву – показали наслідки ударів

На порталі Defence Express пишуть, що бойове навантаження такого дрона менше, ніж у Shahed. Розміщення двигуна у носі свідчить про використання готових рішень для малої авіації. Схоже, що у дрона немає оптико-електронної станції. Його наводять за наперед визначеними координатами, він має інерційну систему наведення.

Відеопрезентацію дрона опублікував актор Владислав Шевченко з оголошенням про запуск краудфандингової компанії.

У ніч проти 1 серпня безпілотники атакували столицю РФ. Один із дронів влучив у бізнес-центр "Москва-Сіті". Пошкоджено фасад на рівні 21 поверху.

Міністерство оборони РФ підтвердило нічну атаку безпілотників на Москву. Там стверджують, що всього було три дрони, які нібито знищили засоби ППО над територією Одинцовського і Нарофомінського районів Московської області. Ще один безпілотник був подавлений засобами радіоелектронної боротьби та впав на територію комплексу нежитлових будівель "Москва-Сіті".

На 21-му поверсі вежі будівлі, яку атакував безпілотник, розташоване Міністерство економічного розвитку РФ.

Через атаку безпілотників тимчасово зупинили роботу московського аеропорту "Внуково". Літаки перенаправили в інші аеропорти.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про український дрон, який використовують по російській території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі