середа, 02 серпня 2023 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ заявила про модернізацію МіГ-31 – в ЗСУ відреагували

РФ заявила про модернізацію МіГ-31 – в ЗСУ відреагували
Наприкінці липня в Росії заявили про відправку у війська модернізованих версій винищувачів-перехоплювачів. Фото: pixabay.com

Росія заявила про відправку модернізованих версій винищувачів-перехоплювачів МіГ-31, які здатні нести гіперзвукові ракети "Кинжал".

У Повітряних силах зазначили, що панікувати точно не варто. Речник Збройних сил України Юрій Ігнат, коментуючи це повідомлення для видання LIGA.net, висловив сумнів, що росіяни справді модернізували вже наявні літаки. На його думку, ворог міг просто випустити нові машини.

"31 липня Нижегородський авіаційний завод "Сокіл" передав Міноборони РФ партію МіГ-31, які пройшли ремонт та модернізацію. Оновлені винищувачі повертаються в стрій з тими самими льотно-технічними характеристиками, які були при їхньому проєктуванні, але заодно отримують більш широкі функції та можливості", – йдеться в повідомленні російської Об'єднаної авіабудівної корпорації, але без уточнення, до якої версії проведено модернізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США ще не схвалили остаточний план навчання для українських льотчиків на F-16: відома причина

Ігнат зазначив, що поява у ворога додаткових літаків може бути "неприємною", але про вдосконалення МіГ-31, найімовірніше, не йдеться.

Винищувачі МіГ-31 розробили у 70-х роках. Це всепогодний винищувач-перехоплювач, який за нинішніми мірками є вже досить старою машиною. За умов використання сучасних бортових систем, як заявляють розробники, група із чотирьох літаків МіГ-31 здатна контролювати повітряний простір протяжністю по фронту до 1100 км.

З 1998 року в РФ проводять поетапну модернізацію цих літаків до сучасної версії МіГ-31БМ.

У контексті війни в Україні МіГ-31 є повітряною платформою для запуску гіперзвукових ракет "Кинжал". На це здатен не будь-який літак цієї моделі, а лише ті, що були модернізовані до версії МіГ-31К.

Зараз ви читаєте новину «РФ заявила про модернізацію МіГ-31 – в ЗСУ відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі