пʼятниця, 16 лютого 2018 11:34

Виявили, які ризики мають батьки-одинаки

Виявили, які ризики мають батьки-одинаки

Батьки-одинаки мають підвищений ризик передчасної смерті.

Такий висновок зробили канадські вчені з університету Торонто після того, як вивчили тривалість життя батьків у неповних сім'ях. Про це пише obozrevatel.

Дослідження науковців тривало 11 років. У ньому взяли участь 40,5 тис. канадців. Серед них - 1,6 тис. одиноких матерів та 871 одиноких батьків. Середній вік піддослідних - 40 років.

За 11 років дослідження померло 700 осіб. Утричі смертність була вищою серед батьків-одинаків. Ймовірність передчасної смерті у батьків-одинаків була дворазовою через вік, високий ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як рівень освіти чоловіків впливає на репродуктивне здоров'я жінок

Невтішні результати пояснюють тим, що самотні батьки-чоловіки ведуть нездоровий спосіб життя. Вони погано харчуються, вживають алкоголь та не займаються спортом.

Найнадокучливіші члени родини - матері, сестри та дружини. У середньому кожен третій учасник опитування зізнався, що спілкування саме з цими членами сім'ї викликало психологічний дискомфорт. Психологічний дискомфорт відчували не тільки опитані чоловіки, сини і внуки, а й дочки, сестри і мами.

Зараз ви читаєте новину «Виявили, які ризики мають батьки-одинаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі