понеділок, 04 грудня 2017 02:24

Вчені розповіли, чи існує кохання з першого погляду

Вчені розповіли, чи існує кохання з першого погляду
Вчені з нідерландського університету Гронінгена перевірили існування кохання з першого погляду. Фото: kiumeni.com

Вчені з нідерландського університету Гронінгена перевірили існування кохання з першого погляду.

У дослідженні взяли участь 396 людей, пише 24tv.ua.

Здебільшого це були студенти з Німеччини та Нідерландів, з яких 60% - жінки. Учасників питали, чи немає у них пари, показували фото незнайомців і просили описати, що вони відчули до них - прихильність чи байдужість. Їх також запитували, чи не було у них кохання з першого погляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 речей, якими не можна жертвувати заради коханої людини

Після цього було кілька сеансів "швидких побачень". За їх підсумками учасники розповіли, чи змінилося їхнє ставлення до партнера.

32 респонденти згадали про 49 випадків виникнення почуття, яке можна було б назвати коханням з першого погляду. Але помітили, що ці емоції не були взаємними.

"Дослідження вказує на те, що кохання з першого погляду, по суті, з коханням ніяк не співвідноситься. Почуття учасників дослідження - фізичний потяг. Водночас такі емоції не чинили довгострокового впливу на стан людини", – зазначили психологи.

Роб і Джолі жили за 8 тис. миль одне від одного. Закохані робили романтичні фото під час подорожей у різні країни світу. Пара познайомилася під час подорожі. Роб із США, а Джолі - з Філіппін.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, чи існує кохання з першого погляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі